”Real är dagens säkraste spel”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdagen 13 januari 2011.

STEVEN-LEE HOLMDAHL:

DAGENS SÄKRA:

Real Madrid är normalt inget lag att hålla i handen när det kommer till Copa Del Rey, men jag gör ett undantag i kväll. Atletico Madrid är beroende av Forlan och Aguero. Oturligt nog så är den duon något ur slag och då blir hela laget lidande. Real Madrid är dagens säkraste till runt 1,40.

DAGENS DRAG:

Deportivo La Coruna var på vippen att bli utslaget av Cordoba i förra rundan.Man gav ett riktigt lojt intryck och man får återigen klara sig utan spelare: Herrero, Guardado, Saul, Morel samt Riki. För Almerias del ser det ljust ut på skadefronten. Endast Nieto saknas. Intressant etta till 2,20.

DAGENS AVSLAG:

Juventus famlar efter formen och jag kan inte förstå hur laget trycks ned i 1,35. Offensiven är försvagad, då spelare som Iaquinta, Toni och Quagliarella saknas. Kan mycket väl få problem mot ett defensivinriktat Catania.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Även om det skiljer en halv miljon i prispengar jämfört med de tjugo meter bakom 5 Cyklon Sund i V65-6, DD-2 räknar jag med att han vinner. Han är så pass mycket bättre än dem på samma start att han kommer att bli släppt till ledningen och de på tillägg ska inte kunna plocka ner honom då.

DAGENS DRAG:

Bara en start förra året. En start som slutade med galopp för 7 Indigo Broline. Det här är dock en högkapabel häst som egentligen borde vara chanslös med tanke på att han startat så lite det senast året. Jag varnar ändå för honom i lopp 7, V5-4 på Åby då han som sagt är väldigt bra när han fungerar.

DAGENS AVSLAG:

Seriens sämsta hemmalag mot seriens sämsta bortlag, Timrå–Södertälje. Skadedrabbade Timrå har två starka segrar bakom sig, på bortaplan förstås men är stärkta av det och ska vara favoriter mot SSK. Men 1,62 är för dåligt.

MICHAEL CARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

Det ser ut att bli en hel del Kari Lähdekorpi på Åby som är saxbana. I V5-1 gör 3 Ten To Ten en intressant debut och Kari har varit nöjd med hästen en längre tid i jobben. Med fina träningsrapporter, ett bra läge och Björn Goop ser det ut som en toppchans.

DAGENS DRAG:

Lär även bli en del Svanstedt på Åby. 7 Indigo Broline (V5-4) håller ”Svanen” högt och den segervane hästen tränar nu riktigt bra efter uppehåll.

5 Going Southwind (V5-5) långspurtade starkt i sin comeback senast. Lopp i kroppen nu och det kan även bli skoryck.

DAGENS AVSLAG:

6 Shakira Tuna (V5-3, Åby) ser ut att bli väldigt stor favorit. Hästen vann knappt ett billigt lopp näst senast och gjorde därefter bort sig med galopp. Hon har varit ojämn i sitt uppträdande och känns inte som något pålitligt kort.