”Värsta konkurrenten vinner till 1,80 i kväll”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredagen 14 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Sverige imponerade inte alls i VM-premiären. I kväll får vi se hur vår ”värsta” konkurrent om gruppsegern – Polen – löser sin premiär. Bogdan Wentas mannar möter ett ganska svagt Slovakien och Polensegern känns på förhand mycket stark. Ger 1,20 eller –4,5 mål till 1,80.

DAGENS DRAG:

Jag har hållt mig borta spel på Örebro sedan laget stängde av Conny Strömberg. Men nu tror jag att Örebro tar sig samman – det finns trots allt en mängd andra bra spelare i det laget. Västerås har form, men ska vara betydligt mer slitet efter ett hårt matchande. Sund etta.

DAGENS AVSLAG:

Almtuna har formen helt i zenit och radar upp segrar. Men laget spelar matcher i princip varenda dag just nu och måste vara slitet. Då är det inte lätt att åka till mörkaste Småland och möta ett vrålhungrigt Troja. Avstå.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Mora fick nog lite hög hatt efter segrar mot Örebro och Växjö, förlusten senast hemma mot Borås tyder på det. Nu är Tingsryd på besök och den matchen vinner Mora.

På lunchen hittar jag en vinnare i V4-2, LD-1 där 6 Dashing Step har ett lämpligt motstånd. Han har varit bra i tuffa gäng ska vinna i dag.

DAGENS DRAG:

Det kan gå undan i inledningen av V65-1 då 1 Simb Robitaille, 2 Q Forty Five och 6 Little Rainbow alla är snabba iväg. Jag tror dock att Little Rainbow är snabbast och kanske är de andra ute efter rygglopp också. Med tanke på formen tror jag Little Rainbow håller undan även över full distans.

DAGENS AVSLAG:

Örebro är inte bara Conny Strömberg, det har de bevisat men jag är ändå inte beredd att spela dem till 1,70 mot Västerås. Västerås har haft två tuffa matcher den här veckan, men det stärker laget och de är väldigt svårspelade.

MICHAEL CARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

5 Putte Topline (V65-5) är hästen med klart bäst form och med det i särklass bästa löphuvudet i loppet. Han ser ibland trög och oinspirerad ut i loppen men vet var mållinjen ligger. Har mött och slagit bättre hästar än de han möter nu och vinner igen.

DAGENS DRAG:

6 Little Rainbow (V65-1) tvingades till en stenhård öppning senast och höll med tanke på det jättebra som tvåa bakom Amour Ami. Han har prima form, är snabb ut och möter enklare motstånd än på slutet. Ser inte ut att bli favorit, men det borde han vara.

DAGENS AVSLAG:

7 Lönshults Leffe (V65-4) är ofta hårt betrodd men har svårt att få till det. Han har problem med travet emellanåt och senast tappade han aktionen och galopperade på upploppet. Har en del kunnande, men måste visa mer.

ARTIKELN HANDLAR OM