”Varningen: NHL”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndagen 17 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

En av dagens mest troliga vinnare är AIK. Laget har två raka förluster och måste vinna för att bita sig fast i toppen av serien. Samtidigt kommer motståndet från nykomlingen Mullsjö. Mullsjö har en mycket viktigare match på torsdag (Balrog hemma). Där ligger fokus. Banketta.

DAGENS DRAG:

IK Oskarshamn har blivit stabilare sedan laget värvat Troy Davenport. Med en sådan målvakt vinner plötsligt IKO jämna matcher igen. Ettan hemma mot Mora kan spelas med en liten peng till 2,25. Men underspelet (under 5,5 mål) kanske är ännu sundare till 1,80.

DAGENS AVSLAG:

Vi är inne i en ganska lång transportsträcka i NHL-spelet just nu. Det märks också på resultaten – det skräller väldigt ofta. Därmed är serien betydligt mer svårspelad än i inledningen då alla lagen var taggade.

MICKE NYBRINK:

DAGENS SÄKRA:

3 Jodyvin (V65-1) är sannerligen ingen segermaskin men i det här klena loppet bör hon vinna. Senast, i ett tufft V64-lopp, gick hon bra i skymundan. Spikas.

4 Fayence (V4-1) är det givna singelstrecket på lunchtravet. Han är klassen i gänget och krossar allt, även från dödens om det behövs.

DAGENS DRAG:

2 Flux (V65-6) är mitt drag på dubbeln och chansspikas även på V65. Han speedade vasst till seger senast och förstärks för första gången med Björn Goop. Mycket intressant.

3 Mignon F.H. (V4-2) avslutade strålande som tvåa från kön näst senast, 1.10,5 sista 500 bakom Soliders Memory. Bra chans.

DAGENS AVSLAG:

Mina avslag vinner typ alltid men jag försöker också fälla klara favoriter. Jag litar inte på 7 Top Dreamcatcher i V4-3, fin häst men det var länge sen han visade något sting. Han får rycka upp sig.

MICHAEL CARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

2 Flux (V65-6) har hittat en härlig form och tog en välförtjänt seger senast efter flera gedigna insatser på slutet. Förstärks nu med Björn Goop i sulkyn vilket passar bra på den flegmatiske valacken. Har en uppgift med perfekta förutsättningar här.

DAGENS DRAG:

6 Nelson Ru (V65-5) ?vann enkelt från ledningen senast och fick luckan för sent gången innan. Han är kanske den med bäst form i det här gänget. Är startsnabb men kan även vinna bakifrån. Jag tror att han bara är bäst och rekommenderar en rak Dagens Dubbel i kväll: 6–2.

DAGENS AVSLAG:

3 Handsome Face (V65-6) blir av någon anledning ofta hårt betrodd. Jag tycker att han har svårt att få till det. Lär knappast få någon ledning den här gången och en seger på 18 starter i fjol är nog ingen tillfällighet.

ARTIKELN HANDLAR OM