– Det blir en svettig uppgift för Svennis

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdagen 18 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Det blev en bra speldag i går med Oskarshamn i spetsen (ettan och underspelet).

Svennis återkommer till Manchester och möte med den klubben han sparkades från 2008. Det blir minst sagt en svettig uppgift för Leicester som saknar nye Yakubu. City roterar lite men vinner: 1,35.

DAGENS DRAG:

Jag tyckte att Luleå gjorde en mycket bra bortamatch mot HV 71 förra veckan. Men Luleå hade lite stolpe ut då. Nu saknas åter Johan Davidsson i HV och det är så klart ett blytungt avbräck. Luleå är på uppgång efter sin svacka och jag tror laget tar revansch till 2,35.

DAGENS AVSLAG:

Jag har under hela säsongen hyllat Villarreal – och ofta rekommenderat spel. Som senast i 4–2-segern över Osasuna. Men i kväll står jag helt över mötet mellan Sevilla och ett skadedrabbat Villarreal.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Bern har inte varit bra den senaste tiden, på bortaplan. Nu är det hemmamatch mot Fribourg och den kommer man att vinna. 1,60.

Jag letade noggrant efter något motbud till 12 Sprite Ås i V4-1 men trots att han har sämsta läget på kort distans hittade jag ingen som kan hota. Spik!

DAGENS DRAG:

När Bengt-Åke Gustafsson tog över Zürich gick det till en början riktigt bra. I slutet av november var jag nere och såg Zürich förlora mot Zug hemma i Hallenstadion, samma lag som man möter i dag. Zug har bra form, vann mot serieledande Kloten i söndags, och till 2,55 spelar jag Zug-seger.

DAGENS AVSLAG:

Kanske är det hål i huvudet att ta 1 Ninotchka som avslag i V65-1 då hon är bästa hästen i fältet men det är årsdebut, hon har inte startat sedan oktober och några av hästarna hon möter är i full tävlingsform.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet):

DAGENS SÄKRA:

Svennis vill mer än gärna tvåla till Manchester City i kväll i FA-cupen men tyvärr har inte Leicester den minsta chans. 1,33 känns helt okej men jag spelar även City halvtid/fulltid till -fina 1,83.

DAGENS DRAG:

Villarreal är ett skönt gäng som radar upp segrar i ligan. I första cupmötet hemma med Sevilla fick man bara med sig 3–3 men jag tror att ”Ubåtarna” löser det här ändå i kväll. Tvåan spelas till 3,35.

DAGENS AVSLAG:

Jag passar mig för Wolverhampton mot Doncaster. Wolves är som bäst när laget får slå ur underläge, här ska man föra matchen och tror jag att det kan gå åt skogen. 1,72 på ettan får vara för min del.

ARTIKELN HANDLAR OM