”Värvat tung trio – effekt redan i kväll”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredagen 21 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Besiktas har värvat en tung trio under uppehållet, samtliga portugisiska landslagsmän: Simao (Atletico), Almeidas (Werder B), och Fernandes (Valencia). Därmed blir laget oerhört mycket starkare och jag tror vi får se en ”nyförvärvseffekt” redan i kväll hemma mot Bucaspor: 1,30.

DAGENS DRAG:

Viktor Elms Heerenveen såg riktigt bra ut innan julvilan. Laget tog två raka – och borde haft tre raka fullpoängare med lite flyt. Elm visar själv full form, precis som vasse Roy Beerens. Ado Den Haag har överraskat, men har nu lite problem. Tungt frågetecken för Kubik. Tvåan spelas till 2,80.

DAGENS AVSLAG:

Det skiljer inte speciellt mycket mellan lagen i hockeyallsvenskan. Har lag som IK Oskarshamn och Borås en bra dag kan de slå alla lag – även på bortais. Därför låter jag bli Almtuna och Västerås till för låga odds.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Almtuna brukar inte släppa in många mål och därför var det överraskande senast när det belv hela fem mål i baken. Trots det löste de situationen på ett positivt sätt och det tar dem med sig in i dagens match där de vinner hemma mot Oskarshamn till 1,55.

DAGENS DRAG:

Förluster i jämna matcher och speciellt för ett bottenlag mot topplag kan sätta sig i huvudet. Sundsvall har gjort det bra borta mot Rögle där de ledde med tio minuter kvar, hemma mot Örebro och senast borta mot Växjö. Nu är det Troja som tar emot och jag räknar med att Sundsvall vinner.

DAGENS AVSLAG:

Hur kan Leksand vara favoriter mot Örebro? Nu när Örebro tagit tillbaka Conny Strömberg ser jag inte att Dalarnas stolthet Leksand ska kunna hota gnällbältets stolthet. Peter Andersson har styrt upp Örebro på ett mycket bra sätt.

EMIL KARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

Visby är sjukt starka hemma i Visby ishall och Surahammar kommer närmast från en svidande 5–0-förlust mot Huddinge. Tuffa nyförvärvet Jonathan Johansson från Björklöven har tänt Visby och 1,55 för ettan känns som ett helt okej odds.

DAGENS DRAG:

Troja ligger dyngsist och är hemmasvagt, men kan nog knipa en pinne mot Sundsvall som bara har två segrar på 18 bortamatcher. Två usla lag, där rädslan för att förlora är större än viljan att vinna. 3,05 på kryss är ett bra odds.

DAGENS AVSLAG:

Leksand har haft en svajig säsong och efter två raka torsk känns ettan till 1,85 inte spelbart. Tabelltvåan Örebro är glödhett efter Conny Strömbergs succécomeback och kryss eller tvåa känns mer troligt.

ARTIKELN HANDLAR OM