”Titeln som är enklast för Arsenal att ta i år”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdagen 25 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Arsenal vill gärna ta en titel i år och Ligacupen är nog det enklaste alternativet. Nu måste Arsenal vända 0–1 på hemmaplan mot Ipswich. Det är alltså vinna-eller-försvinna som gäller och i potten finns en plats till Wembley. Sådana förutsättningar gillar jag. -1,5 mål spelas till runt 1,50.

DAGENS DRAG:

Luleå återfår både Cam Abbott och Niklas Olausson till kvällens hemmamatch mot Timrå. Det tror jag lyfter Luleå rejält – att ha två bröder Abbott i samma femma kommer bli svettigt för Timrås nye keeper Fredrik Pettersson-Wentzel. Ettan känns spelvärd till odds kring 1,75.

DAGENS AVSLAG:

Portsmouth dras åter med två tunga avstängningar och har sedan en mängd andra problem. Det gör att bänken inte går att fylla ut – det finns helt enkelt inte tillräckligt med spelare. Pompey är en bräcklig favorit.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Det är bara nio hästar till start i V65-1 på Jägersro och då spelar bakspår mindre roll. 9 Ekets Patrik är en vinnare även om han gjorde bort sig senast med galopp vilket inte är så vanligt och jag räknar kallt med att han rundar till seger.

DAGENS DRAG:

För mig var 10 Vikens Hot Guy en besvikelse och det var han nog för stallet också men förmodligen behövde han loppet för att närma sig formen ordentligt. Han hade inte tävlat ordentligt sedan september och det kunde man nästan se i loppet senast, nu är han vassare och skräller i V65-3.

DAGENS AVSLAG:

Viktig match i botten av allsvenskan, där Borås har möjligheten att skaka av sig Sundsvall vid seger eller för den delen tvärtom. Sundsvall har kammat noll på sin söderturné om fyra matcher som avslutas i dag.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet):

DAGENS SÄKRA:

Wenger vill ha en titel den här säsongen och Arsenal är nu nära Carling Cup-finalen. Ett 0–1-underläge ska vändas på hemmaplan mot Ipswich. Inga problem, Arsenal gör mål i båda halvlekarna till 1,60.

DAGENS DRAG:

Darren Bent blev en injektion direkt för Aston Villa och han avgjorde i debuten mot City. Villa är ett bättre lag än tabellplaceringen visar och jag tror man har en bra chans borta mot Wigan till fina 2,40.

DAGENS AVSLAG:

Handbollsgrabbarna har gjort en kanonturnering men jag avstår spel när Sverige möter Danmark. Båda lagen är klara för semifinal och det finns risk att det kan bli lite avslaget även om det är ett derby.

ARTIKELN HANDLAR OM