”Frölunda spelar med härlig fart för tillfället”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: BILDBYRÅN
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdagen 27 januari 2011.

STEVEN-LEE HOLMDAHL:

DAGENS SÄKRA:

Färjestad har väl inte direkt rosat marknaden på sistone, men laget tog en efterlängtad seger senast. Det kan mycket väl ha varit vändningen. Skadeläget har ljusnat på slutet och till kvällens match återfår man Sevc och Bastiansen. Ettan känns trolig och 1,74 får duga.

DAGENS DRAG:

Frölunda spelar med härlig fart för tillfället. Man har två fläckfria insatser i ryggen, senast mot Djurgården var man stundtals överlägset. 4–2 var i underkant. Väntas komma till spel med samma formationer i kväll. Raka ettan spelas till 1,80. Men även hcp -1, till 2,20, känns intressant.

DAGENS AVSLAG:

Turneringen Copa del Sol går tvärbort. Snudd på omöjligt att bedöma lagens form för tillfället och det kommer att bytas hejvilt. Ett ”brasseinfluerat” Rapid Bukarest kan mycket väl ställa till med problem för Rosenborg.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

Redan i förra starten utsåg jag 9 Indigo Broline till vinnare i de här tipsen och vann gjorde han. Han är en klasshäst och även om han inte hade något ”riktigt” lopp i kroppen innan förra starten mäktade han med att vinna. Han är med all säkerhet bättre i dag och då ska han vinna V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG:

9 Galax Trot och 11 Pröjsarn har jag den största respekt för men med tanke på deras dåliga lägen och det faktum att 4 Dunder Nalan säkerligen kommer att få anföra fältet gör att jag tror att det blir väldigt svårt för bakspårshästarna i LD-2, V4-3 på Axevalla.

DAGENS AVSLAG:

Elitserien är otroligt jämn. Det kommer att bli en kamp till sista omgången om vilka som får kvala och vilka som går till slutspel. Dif–SSK är alltid jämna matcher och med den form som SSK har är oddset på Dif alldeles för lågt.

MICHAEL CARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

9 Indigo Broline (V65-6) ser ut som en klasshäst och han är också väldigt bra. Återkom efter behandling och vila senast och var hur fin som helst. Vann okörd och har tränat bra efteråt. Han är huvudet högre än de andra och vinner lätt.

DAGENS DRAG:

1 Ovita Bork (V65-5) gjorde en fin debut för Flemming Jensen senast och vann direkt. Nu står det startsnabba stoet perfekt till och från innerspåret kan Flemming välja taktik på open stretch-banan. Antingen rygg på favoriten The Editor eller spets runt om.

DAGENS AVSLAG:

10 Nose by Nose (V65-4) har vunnit två billiga lopp, först ett punkt 21-lopp och därefter en handicap. Senast fick han bestämma i ledningen men nu blir det annorlunda. Har ett dåligt läge och det kan bli dryga spår under vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM