”Barcelona vinner – trots skadeproblem”

Foto: AP
SPEL

Steven-Lee Holmdahl

DAGENS SÄKRA

Barcelona uppträder allt bättre och offensivt har man inga bekymmer. Man störs visserligen av en del defensiva problem, då ­Pique är avstängd och hans naturlige ersättare, Milito, är skadad. Men jag har ändå svårt att se hur Villarreal (frågetecken för Senna) ska kunna hota.

DAGENS DRAG

Wolverhampton har mött stentufft motstånd på slutet. Har stått upp bra. I dag möter man Bolton hemma och det låter som en vettig uppgift. Bolton är visser­ligen svårslaget för dagen, men jag tror att man får svårt mot ett segerhungrigt hemmalag. 2,50 på ettan är i överkant.

DAGENS AVSLAG

Liverpool har visat viss bättring på sistone, men var tillbaka i gamla synder senast mot Wigan. Laget känns helt enkelt inte på­litligt och odds runt 2,00, mot ett svårspelat Stoke, slängs direkt.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

7 Maharajah (V75-3) är ingen vanlig häst, det har vi börjat fatta nu. Han vann okörd från dödens senast, trots att han inte var i form. Nu är han lite bättre och vinner oavsett position. 1 Pine­power Rose (V75-7) borde ta ledningen och sen är han hästen att slå. Jag tror inte det går och spikar.

DAGENS DRAG

14 Twins Vilda (V75-2) har visat härlig spurtförmåga och kan trots bakspår på tillägg blixtra till. Hon är ­alldeles för lite streckad. 10 Nantucket (V75-4) är intressant; en topphäst som ska tävla barfota runt om för första gången. Finske 7 Hovimäki (V75-5) är en chansspik för mindre system.

DAGENS AVSLAG

3 Nahar (V75-1) vinner felfri men det är ingen garanti att han står på benen. 1 Covington Ås (V75-4) glänste i försöket och har bra chans igen men har blivit gigantisk favorit – så klar är han inte.

Glenn Hysén

DAGENS SÄKRA

Nog för att Hammarby har hemmaplan och fansen i ryggen i dagens cupfinal, men utan skadade Hallenius får laget svårt mot ett revanschsuget Helsingborg. 1,65 på Gerndt och kompani är taget.

DAGENS DRAG

Blackpool är bättre än många trodde och var ­ytterst nära att få med sig poäng mot Villa senast. Borta mot bottengänget West Ham i dag tror jag att laget kan ställa till det. 3,90 på tvåan lockar.

DAGENS AVSLAG

Det finns svajiga lag och så finns det Atlético Madrid. Laget kan spöa Barça ena dagen och torska hemma mot Osasuna den andra, som fallet kan bli i kväll. 1,58 på Atlético rör jag inte.

ARTIKELN HANDLAR OM