”Alm har fått bra ordning på City”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns några intressanta drag i kväll – men få klara banker. MyPa har troligen bäst chans till 1,40 (­Expekt) möter jumbon KTP hemma. Mypa avslutade spelet starkt före vilan och har sedan genrepat med klara cupsegrar. Borde ta en stabil trepoängare här.

DAGENS DRAG

Andreas Alm har fått bra ordning på Eskilstuna ­City. Laget har tagit fyra poäng i två raka ”serie­finaler” och tar nu emot Enskede hemma. Stockholmslaget är inte alls lika vasst och hade en hel del tur som lyckades besegra jumbon KB senast. Nu är uppgiften tuffare. Bra etta till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Varbergs Bois föll hemma mot Ahlafors i förra veckan med 2–1. Nu möts lagen igen och Ahlafors får till­baka flera viktiga spelare från skador/avstängningar. Trots det trycks gästande Varberg ned till 1,75-favorit! Avstå!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det hör inte till vanligheterna att 6 Fama Currit vinner från dödens som hon gjorde senast och det vittnar om form. Nu ser det dessutom ut som att hon kommer till ledningen och då blir det väldigt svårt för övriga att komma till tals med henne i V65-4.

DAGENS DRAG

Redan under Elitlopps­helgen såg man att formen fanns hos 3 Laritz Supergoal. Då fick han ingen utdelning men den har kommit retroaktivt kan man säga. I V65-2 möter han bra hästar men ingen med lika dokumenterad form. Ska vara 6 Kassio Roland i så fall men han har sämre läge.

DAGENS AVSLAG

I V65-1 blir 8 J.S.Sensation mycket streckad men jag är lite tveksam. Gooparnas hästar har visat dålig form även och om deras enda häst på Solvalla i går, Alfons Brodde, gick bra står jag över J.S. då han riskerar att hamna på vingel.

LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

14 Quarcio du Chene (V65-5) har bara förlorat en gång felfri. Då var han ändå bra som tvåa i Klass I-finalen i Mantorp i början av mars. Senast var han hårt betrodd i Harper Hanovers men galopperade 700 kvar. Han har jättechans att runda det här gänget och är en given spik.

DAGENS DRAG

2 Precious Value (V65-3) är en fin treåring som jag gillar skarpt och tror det lossnar för på allvar när som helst. Vid segern för tre starter sedan avslutade han drygt 15 sista rundan från tredje utvändigt och avgjorde lätt. Han blir inte mycket streckad här och helt klart värd att plocka med.

DAGENS AVSLAG

4 Grand Southwind (V65-3) kommer ut här med två raka segrar från debuten. Senast fick hon ledningen gratis när favoriten galopperade i slutsvängen. Jag tycker hon blir överstreckad och ska garderas.