Svenska spel måste ta upp kampen med djuren

SPEL

Gå in i vilken spelbutik som helst.

Du möts av proffsiga travsändningar nästan 24 timmar om dygnet.

Svenska Spel hörs det inte ett ljud ifrån.

Märkligt – och det skulle vara så lätt att ta upp kampen med hästarna.

ULRIK SANDEBÄCK.

Visst, travet har en fördel. De arrangerar sina egna spel och därmed sitter ATG med trumf på hand. De bestämmer själva över när loppen ska köras och behöver inte betala några dyra rättighetspengar (tv) till tredje part.

Det märks i spelbutikerna där travet helt dominerar. Storbildskärmarna pumpar ut bra förhandsinformation, intervjuer och sedan visas givetvis de flesta loppen direkt. Världsklass, helt enkelt.

Hörs inte ett pip

Från Svenska Spels monitorer hörs inte ett pip. Jovisst finns det numera skärmar där man själv kan ta sig fram och läsa korta speltexter. Men den satsningen känns ändå mer 1980-tal än 2010.

Svenska Spel kan dock relativt lätt ta till­baka lite av ytan i spelbutikerna igen. Börja med att kräv att Canal+ sportubud (Svenska Spel bär ändå upp tv-företaget med miljontals kronor varje år) ska få visas gratis i varenda spelbutik. Upp med storbilds­skärmar – och pumpa ut varenda direktsänd Premier League-match, allsvensk fotbollsmatch och ishockey från elit­serien.

I dag hade det blivit en stenhård tittarkamp. Liverpool–Manchester City startar klockan 13.45 och just då pågår travets ”uppsnack” för fullt.

I det läget tror jag sportspelarna tänker fotboll, spelar live i butikerna samtidigt som det filas på Stryktipset. Nu läggs allt fokus på bra ”värmningar” ...

Visa Sportbuzzen i butikerna

Dessutom gör ju Svenska Spel ett eget webb-tv-spelprogram (Sportbuzzen) varje lördag mellan klockan 15.00–18.00. Ett sådant program med start ett par timmar tidigare ska naturligtvis visas i butikerna och inte bara på webben.

Men bolaget kanske inte ens vill synas längre – vi ska ju bara spela lagom.

Så därför fortsätter väl ATG:s spel mot ett mål.

FAKTA

DAGENS BÄSTA SPECIALSPEL

1) BURNLEY–ASTON VILLA

Tips: 2. Villa ska vinna med två eller fler mål.

Bolag: Bet365.

Odds: 4,30.

Kommentar: Jag gillar det jag ser av Aston Villas offensiva spel. Det är inte många lag i PL som slår den offensiven med Carew och Agbonlahor i spetsen. 4,30 för att Villa ska vinna med mer än ett mål är bra. Mycket bra.

2) READING–BLACKPOOL

Tips: 1.

Bolag: Ladbrokes.

Odds: 2,25.

Kommentar: Reading har nu 17 raka seriematcher på hemma­plan utan seger. Den sviten bryts snart – och den borde gjort det redan före landskampsuppehållet. Men laget har ingen tur med sig. Nu vänder turen hemma!

3) KALIX–ÖREBRO

Tips: 2.

Bolag: Unibet.

Odds: 3,10.

Kommentar: Börsen är tom, laget åkte på förlust mot Västanfors i premiären och bröderna (Mats och Palle) Rönnqvist blir inte snabbare med åren. Det ser jobbigt ut för Kalix i allsvenskan i bandy. Klassiska Örebro till 3,10 är BRA!

ARTIKELN HANDLAR OM