Nykomlingarna rör om i serie A

SPEL

Serie A har sällan bjudit på så många spännande resultat som i upptakten av denna säsong.

Lilla Messina och Cagliari, båda nykomlingar, ligger trea och fyra i tabellen och lag som Chievo, Lecce, Palermo och Reggina är före Milan och Parma som är på nedflyttningsplats.

Foto: AFP
Messina jublar efter segern borta mot Milan i veckan.

Okej att det bara har gått tre omgångar men helt klart höjer detta temperaturen inför fortsättningen.

Juventus är det enda storlag som har motsvarat förväntningarna helt, 3–0 borta i onsdags mot Sampdoria, och nye coachen Fabio Capello har önskat flyt. Hans offensiva spelare, Nedved, Trezeguet, Del Piero och inte minst Zlatan Ibrahimovic, visar knallform direkt och samtliga gör dessutom mål.

Inter tog en mycket viktig bortaseger mot Atalanta i veckan, 3–2, efter ett sent segermål av superbrassen Adriano. Det var lagets första seger under populäre coachen Mancini och jag tror att det innebär ökad chans även till första hemmasegern.

Formsvagt och för dagen totalt uddlöst Parma får stryk igen.

Sicilianska Messinas seger på San Siro slog ner som en bomb, trots att man vann mot Roma hemma i matchen innan. Dessutom vände man underläge 0–1 till 2–1 efter mål av Giampa och Zampagna. Inget lag kommer att underskatta nykomlingen framöver.

Chievo är tufft och kan nog ge Messina en match. Mittfältaren Semioli visar målform och defensivt är laget som vanligt stabilt.

Lazio har överträffat alla förväntningar. Nye anfallaren Rocchi och Couto sänkte Brescia i veckan. Rocchi visades ut strax före halvtid. Lazio får en gardering mot Milan på Europatipset.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM