En spelare som slipper skämmas i Man United

Publicerad 2023-11-04

Dagens bästa spel – 4 November. Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl ger sina bästa speltips utifrån dagens hetaste matcher.

Följ ämnen
Dagens Spel

Dagens Bästa Bank

Sport/Liga: Premier League.
Start: 13.30.
Spel: Bruno Fernandes: Över 0,5 Regelbrott.
Odds: 1,50.
Bolag: Bet365.
Analys:
”Man United – En Storklubb På Dekis”. Kunde vara titeln på en bok. Många skriker på att Erik Ten Hag ska ”ta sitt ansvar och avgå”, men är väl inte bara där problemet ligger. Under Sir Alex era vid rodret förlorade man 34 Premier League-matcher hemma på Old Trafford. Efter det har man avverkat den ena tränaren efter den andra – och är redan uppe i samma siffra! Bruno Fernandes är tänkt som en nyckelspelare och bär kaptensbindeln, men har mest fått kritik för sitt dåliga kroppsspråk. Tappar ofta humöret. 1,50 liras.

Dagens Bästa Drag

Liga: Premier League.
Start: 18.30.
Spelförslag: Dubbelchans: Newcastle Eller Oavgjort (1x) + Bukayo Saka: Över 1,5 Tacklingar.
Odds: 2,65. Bolag: Bet365.
Analys:
Arsenal gick in som underdog här i våras – trots att man fortfarande kämpade om titeln. Nu är oddsen helt spegelvända. Lite grundlöst, i min bok. Newcastle är ett par pinnhål bakom i tabellen, men rent spel- och chansmässigt har man presterat minst lika bra. Sandro Tonalli är långtidsavstängd och det finns ett par skador, men startelvan kommer vara fullt slagkraftig. Bukayo Saka bangar aldrig för att göra smutsgörat. Hade åtta tacklingsförsök i vårmötet.

Speltips: Fulham–Man United

4 november 2023 - Premier League (H)
FulhamFulham
01
Manchester UnitedManchester United

Spelförslag: Målgörare: Scott McTominay (Sista Målgörare, om han börjar på bänken). Odds: 8,00 (19,00). Bolag: Bet365, med flera. Analys: Måste leta väldigt noga för att hitta något positivt med Man United. Har värvat en målvakt för extremt dyra pengar – inte sett bra ut. Backlinjen ändras från match till match och ingen övertygar. Marcus Rashford fortsätter visa att han är en humörsspelare som bara klarar av att prestera när resten av laget är i toppslag. Bruno Fernandes får mest frågor om sitt risiga kroppsspråk. Scott McTominay, som rykas vara på väg till Fulham, toppar den interna skytteligan!

Speltips: Brentford–West Ham

4 november 2023 - Premier League (H)
BrentfordBrentford
32
West HamWest Ham

Spelförslag: Spelare Gör Assist: Bryan Mbuemo/Mathias Jensen. Odds: 4,50/5,00. Bolag: Bet365. Analys: West Ham har en handfull spelare som mäter över 190 centimeter – men det är ingen garanti för att man ska vara framgångsrikt i luftrummet. Sett väldigt sårbart ut vid fasta situationer och ett av de lag som släppt till flest nick-avslut. Brentford visade fint tålamod på Stamford Bridge. Kändes som man hela tiden visste att chanserna skulle komma. Är i bättre slag än ”Hammers” och kan vara läge att fokusera på ett par enstaka spelare. Bryan Mbuemo och Mathias Jensen turas om att slå hörnorna.

Speltips: Burnley–Crystal Palace

4 november 2023 - Premier League (H)
BurnleyBurnley
02
Crystal PalaceCrystal Palace

Spelförslag: Burnley: Över 2 Hörnor I Första Halvlek. Odds: 1,95. Bolag: Bet365. Analys: Tufft för Burnley. Vincent Kompany har fått frågan om han tänker ändra sättet att spela och då svarat: ”Nej, tänker inte frångå vår filosofi, vi ska helt enkelt bara försöka göra det vi är bra på ännu lite bättre”. Min teori är då att man fortsättningsvis också kommer dra upprepade nitlotter mot de etablerade storlagen, för att istället kunna få till resultat mot lag av smalare kaliber – som idag. Crystal Palace har sett beskedligt ut utan sina skadade (offensiva) nyckelspelare. Sjunker ned och går på kontring?

Speltips: Everton–Brighton

4 november 2023 - Premier League (H)
EvertonEverton
11
BrightonBrighton

Spel: Dominic Calvert-Lewin: Mål På Nick. Karou Mitouma: Mål Eller Assist. Igor Julio (Spelarkort). Odds: 8,00/2,10/3,50. Bolag: Flera. Analys: Brighton är ute och kämpar i Europa League den här säsongen. Inte något man är vant vid och den stora volymen matcher verkar sätta sina spår. Inte varit fullt lika bra på att trumma fram målchanser. Karou Mitouma brukar dock alltid göra avtryck. Everton är ett av de lag som slår flest inlägg och Dominic Calvert-Lewin brukar alltid finnas på plats inne i boxen. ”Seagulls” har släppt till merparten av sina chanser från högersidan: Vikarierande vänsterbacken Igor Julio kan få en svettig eftermiddag.

Speltips: Newcastle–Arsenal

4 november 2023 - Premier League (H)
NewcastleNewcastle
10
ArsenalArsenal

Spel: Newcastle. Odds: 2,85. Bolag: ComeOn! Analys: Möttes här i Maj – då kämpade Arsenal fortfarande om titeln, men gick ändå ut som ”underdog”. Nu är oddsen helt spegelvända. Känns inte helt logiskt. Newcastle är ett par pinnhål bakom rent tabellmässigt, men om vi bryter ned det rent spelmässiga + målchanser (för och emot) så är det faktiskt fördel ”Magpies”.Sandro Tonalli är långtidsavstängd (betting-såpa) och man besväras av en del skador. Jag förutspådde att ”Gunners” första förlust skulle komma på Stamford Bridge nyligen. Hamnade då i 0–2-underläge, men lyckades vända till 2–2, med sena mål.

Speltips: Milan–Udinese

4 november 2023 - Serie A (H)
AC MilanAC Milan
01
UdineseUdinese

Spelförslag: Målgörare: Florian Thauvin (Udinese). Odds: 7,50. Bolag: Unibet. Analys: En match som kommer i kölvattnet av ett extremt tufft schema för AC Milan – och bara några dagar innan kritiskt Champions League-möte mot PSG. Exakt fem år har gått sedan man senast lyckades hålla nollan mot Udinese. Det har gått troll i spelet för ”I Bianconeri”, men snart kommer man få utdelning. Poängskörden kunde lika gärna varit det dubbla. Florian Thauvin har missat flera fina lägen. Ställt in siktet? Är ändå en spelare som gjorde 8+8 för Marseille i Ligue 1 för två säsonger sedan. Testas.

Följ ämnen i artikeln