Varnad högerback i AFCON ger @5,50!

Publicerad 2024-01-17

Dagens bästa spel – 17 Januari.
Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl ger sina bästa speltips utifrån dagens hetaste matcher.

Dagens Bästa Bank: Marocko vs Tanzania

Sport/Liga: Afrikanska Mästerskapet.
Matchstart: 18.00.
Spel: Att Vinna Och Hålla Nollan – Marocko.
Odds: 1,80. Bolag: Bet365.

Analys:
I början av den här turneringen – och sett till historien av AFCON – har vi lärt oss att ”vänta det oväntade”. Men här tror jag bara att klassblandningen är lite för stor. Tanzania tog bara hem åtta poäng på sex matcher i kvalet, men det räckte ändå för att ta andraplatsen bakom Algeriet.
Är begränsat – har tre spelare med i truppen som till vardags harvar i amatörligor i England. Marocko sitter inne på bredd, spets, hunger – samt en tränare (Walid Regragui) som vet vad han gör.  Tar detta. 3–0?

Dagens Bästa Drag: DR Kongo vs Zambia

Sport/Liga: Afrikanska Mästerskapet.
Matchstart: 21.00.
Spelförslag: Får Kort – Gédéon Kalulu.
Odds: 5,50.
Bolag: Bet365.

Analys:
Vissa spelbolag har ”krysset” som favorit på 1x2-listan – alla är eniga om att vi
har en målfattig match att ”se fram emot”. Kan nog bli ett visst ställningskrig, men  det finns trots allt massor av offensivt skickliga spelare, i båda lagen. Ni som följer Serie A känner väl till Lameck Banda.
Varit grym på vänsterkanten för sitt Lecce. Utmanar med fart och väldigt bolltrygg. Kommer garanterat sätta ”sin” ytterback i arbete. Gédéon Kalulu väntas starta som högerback för DR Kongo. Synas.

Speltips: Libanon–Kina

17 januari 2024 - Asienmästerskapet
LibanonLibanon
00
KinaKina

Spelförslag: Halvtid/Fulltid: Oavgjort/Kina. Odds: 5,50. Bolag: Bet365. Analys: Libanon hade sina lägen senast, men stressade iväg sina avslut och det såg halvdant ut när man väl närmade sig offensivt straffområde. Kina befinner sig i en ovanlig position. Sedan 2004 har man alltid vunnit den första gruppspelsmatchen, men står nu parkerad på en poäng. Såg väldigt krampaktigt ut i premiären. Fick inget att stämma i första halvlek,där det faktiskt var Tadzjikistan som låg närmast ett ledningsmål. Spelade upp sig något i andra halvlek, framförallt efter ett par byten. Liknande matchbild idag?

Speltips: Tadzjikistan–Qatar

17 januari 2024 - Asienmästerskapet
TadzjikistanTadzjikistan
01
QuatarQuatar

Spelförslag: Över 0,5 Skott På Mål: Aliser Dzhalilov. Odds: 2,87. Bolag: Bet365. Analys: Qatar ses som en ”outsider” till titeln, men jag har svårt att se hur man ska kunna utmana Japan, Sydkorea och Iran. Inledde med en planenlig seger mot Libanon (3–0). Ägde som väntat mycket boll, men var inte helt felfritt rent defensivt. Släppte till fem avslut på mål! Tadzjikistan är sedan tidigare känt för att vara fysiskt vrålstarkt, men har utvecklat sitt offensiva spel under Petar Segrt (Kroatien). Visade ingen som helst respekt mot Kina. Aliser Dzhalilov glänste som spets på mittfältet. Fem avslut totalt – varav två på mål!

Speltips: Marocko–Tanzania

17 januari 2024 - Afrikanska mästerskapen (AFCON)
MarockoMarocko
30
TanzaniaTanzania

Spelförslag: Att Göra Assist – Oussama El Azzouzi (Marocko). Odds: 9,00. Bolag: Bet365. Analys: Tanzania spelade bara in åtta poäng på sex matcher i kvalspelet – det räckte ändå för att ta andraplatsen bakom Algeriet. Är begränsat och svårt att se hur man ska kunna hävda sig. Man ska alltid ta FIFA-rankingen med en nypa salt, men det vittnar ändå om att Marocko är på rätt väg (rank: 13 i världen). Tränaren Walid Regragui har sagt att han tänker avgå om man inte minst tar sig till semifinal. Oussama El Azzouzi har bara defensivt ansvar i Bologna, men kan nu hamna lite högre upp i banan. Chansspel.

Speltips: DR Kongo–Zambia

17 januari 2024 - Afrikanska mästerskapen (AFCON)
DR KongoDR Kongo
11
ZambiaZambia

Spelförslag: Båda Lagen Gör Mål i Matchen. Odds: 2,17. Bolag: ComeOn! Analys: En match jag ser fram emot. Spelbolagen tror på en målfattig historia – en del ”bookies” som har ”krysset” som favorit. Kan bli ett ställningskrig, där inget av lagen vill ta för stora risker – men samtidigt: det finns väldigt många offensivt skickliga spelare. DR Kongo kan ställa upp med Cédric Bakambu och Yoane Wissa. Går alltid framåt och är väl inte kända för att hjälpa till i defensiven. Zambia har en vrålstark, löpvillig ”target” i Patson Daka och ute på ena kanten finns dribblingskungen Lameck Banda. 2,17 är intressant.

Speltips: Blackpool–Nottingham

17 januari 2024 - FA-cupen (H)
Blackpool FCBlackpool FC
23
Nottingham ForestNottingham Forest

Spelförslag: Blackpool (HCP 1–0). Odds: 1,91. Bolag: ComeOn! Analys: Inget välkommet omspel för Nottingham. Hade sett fram emot två veckor av matchledighet. Enligt naturens alla lagar borde man ha vunnit på City Ground, men fick betala dyrt för felkalibrerat sikte och onödiga misstag. Kvällens match landar nu lite fel, bara 72 timmar innan viktigt ligamöte mot Brentford (som man fightas med precis ovanför nedflyttningsstrecket). En hel del skador/skavanker som stör, plus att över en handfull spelare är iväg på landslagsuppdrag, däribland brahim Sangaré och Serge Aurier. Ratas.

Speltips: Buffalo–Chicago

19 januari 2024 - NHL (H)
Buffalo SabresBuffalo Sabres
30
Chicago BlackhawksChicago Blackhawks

Spelförslag: Buffalo. Odds: 1,81. Bolag: ComeOn! Analys: Buffalo var ”småhajpat” (nåja), inför säsongen – alla trodde i alla fall på slutspel. Men inte alls gått som planerat. Sett märkligt svagt ut i många matcher. Men har vi inte börjat skönja en viss förbättring? Blev visserligen nollat mot Vancouver (0–1), men höll helt jämna steg rent spelmässigt/chansmässigt. Var bara så att man strandade på en omutlig Thatcher Demko. Glänste kanske inte mot San Jose, men såg mer benäget ut att ”göra jobbet”. Stöter nu på likvärdigt motstånd. Chicago saknar bl.a. offensiva stjärnskottet Connor Bedard. Bra etta.

Följ ämnen i artikeln