Stabila – Southampton är helgens säkra spik

Publicerad 2024-02-01

Premier League är tillbaka på helgens kupong och som grädde på moset är det 13 millar i jackpott. Glöm inte heller att Tips-SM drar igång på lördag. Mitt främsta spikförslag hittas på New York Stadium där Southampton ses som en “bank”!

Spelstopp 15:59

Följ ämnen
Stryktipset

ANNONS

Spana in Filips andelsspel

ANNONS: System till Stryktipset – andelar 120 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: System till Stryktipset – andelar 54 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Fyra matcher från det engelska finrummet följs upp med nio bidrag från The Championship. Brighton, Aston Villa, Newcastle och Southampton drar det tyngsta lasset av favoriterna. Brighton har föga förvånande sprungit upp en hel del i odds efter veckans genomklappning mot Luton (0-4) och känslan är att “The Seagulls” är en favorit värd att försöka fälla i A23-derbyt mot Crystal Palace.

Frågan är om Luton kan göra en ny supermatch mot Newcastle? Jag utesluter det inte.

Gällande spikar ses som tidigare nämnts Southampton som en “bank” på New York Stadium – strykgänget Rotherham är bara för dåliga. Toppkonkurrenten Ipswich känns också som en vettig favorit-spik på Deepdale Stadium. Ipswich lär vara både revanschsugna och fokuserade efter magplasket mot lilla Maidstone i FA-cupen – Preston är samtidigt ett väldigt beskedligt motstånd.

Här kommer lite längre tankar om ett gäng matcher. Lycka till med era rader!

Spiken - Southampton

Läget är fortfarande hopplöst för tabelljumbon Rotherham som står med nio av tio tår nere i League One. En seger på de 17 senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Leam Richardsons gossar lyckades dock återigen råna stackars Middlesbrough (1-1) på poäng innan uppehållet där “Boro” blev bestulna på ett segermål på stopptid. I spelet är Rotherham underlägsna match efter match och i januari har Richardson tappat två startgubbar – Fred Onyedinma och Dexter Lembikisa.

Southampton är klasser bättre på alla plan och det skulle inte förvåna ifall det skiljer två divisioner mellan dessa klubbar kommande säsong. Russell Martins filosofi har fallit väldigt väl ut på sydkusten och frågan är om inte “Soton” är seriens bästa lag här och nu? 22 (!) raka matcher utan förlust är urstarka papper.

Stabil tvåa!

Bubblare: Ipswich, Norwich

ANNONS

Spana in Filips andelsspel

ANNONS: System till Stryktipset – andelar 120 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: System till Stryktipset – andelar 54 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Draget - Millwall

Hull fick med sig en smash-and-grab från Sunderland (1-0) innan uppehållet. Liverpool-lånet Fabio Carvalho gjorde matchens enda strut och han är såklart en fin förstärkning. Detta var en efterlängtad seger för “The Tigers” som har haft problem både spel- och resultatmässigt i närtid. Då Philogene, Delap och Connolly dras med skador vill det till att Carvalho fortsätter leverera. Adama Traoré (ej att förväxla med Fulhams muskelknutte) och Jean Michaël Seri saknas även på grund av landslagsuppdrag.

Med dippande form och ett gäng startspelare frånvarande i hemmalaget tycker jag att Millwall ska ha skapliga chanser att lösa poäng. London-laget har överlag bra status i truppen och navet Zian Flemming har äntligen börjat hitta tillbaka till fjolårets succésäsong. I januari har dessutom Millwall fått in Japhet Tanganga (Tottenham) och Michael Obafemi (Burnley) från Premier League.

Jag räknar med att striden mellan tigrarna och lejonen blir jämnare än vad streckprocenten antyder. X2 agerar således utgång.

Skrällen - Crystal Palace

Det har varit höga toppar och djupa dalar kring Roberto De Zerbis fiskmåsar. Tidigare i veckan stod man för en grov dikeskörning – 0-4 mot Luton. Brighton har en förmåga att dominera matcher mot mindre kvalificerat motstånd, men faktum är att “The Seagulls” blev slaktade av Luton. Med Adingra, Fati, Marsch, Veltman och magikern Mitoma har de blåvita fortfarande ett koppel nyckelspelare borta.

Det är mer vind i seglen hos Crystal Palace som monterade ner Sheffield United (3-2) tidigare i veckan. London-laget har bitvis haft problem med målskyttet, men nu när både Michael Olise och Eberechi Eze är fit for fight ser det klart bättre ut framåt. Föga förvånande låg firma Olise/Eze bakom precis allt mot Sheffield.

Med rådande förutsättningar gillar jag Palaces chanser till låg procent i detta rivalmöte. Notabelt är att gästerna bara torskat en av de nio senaste matcherna mot Brighton.

Bubblare: Newcastle, Stoke

ANNONS

Haka på Filip här

Följ ämnen i artikeln