Vidöppet möte i kvalet – god chans på trippeln

Publicerad 2023-08-22

Det är playoff-spel i Champions League den här veckan. De regerande danska och norska mästarna har alla möjligheter att nå gruppspelet i det europeiska finrummet, framförallt svenskbetonade FC Köpenhamn som ställs mot Raków Częstochowa under tisdagskvällen!

ANNONS: Filips trippel – haka på här! [Extern länk från Svenska Spel]

Raków vs FC Köpenhamn: Köpenhamn +0 @2,06

FC Köpenhamn ska ha riktigt goda chanser att nå Champions League-gruppspelet. De danska mästarna har inlett säsongen på ett förträffligt sätt, framförallt svenskarna Claesson, Larsson och Bardghji. Den svenska trion blev tungan på vågen i dubbelmötet mot Sparta Prag där 17-åringen Bardghji fällde avgörandet med en iskall “Panenka”.

Raków från Częstochowa får ses som en relativt tacksam lottning. De polska mästarna övertygade inte nämnvärt i dubbelmötet mot Aris från Cypern. Raków lyckades vinna returen på Medelhavsön med 1-0, trots att cyprioterna skapade betydligt fler målchanser. Inledningen på ligaspelet har dessutom varit halvdant.
Lägg därtill att spanska poängmaskinen Ivi López är skadad vilket är ett kännbart avbräck.

Min tanke är Köpenhamn +0 som betalar drygt dubbel deg. Jag rankar FCK högre och räknar helt sonika med att danskarna har goda möjligheter att göra ett bra resultat i Polen. Spelet (+0) innebär payback på krysset.


ANNONS: Filips trippel – haka på här! [Extern länk från Svenska Spel]

Royal Antwerp vs AEK Aten: Under 2,5 mål @1,89

Marknaden håller dubbelmötet mellan de belgiska och grekiska mästarna som vidöppet, vilket känns helt korrekt. AEK Aten lyckades vinna Super League i fjol, till stor del tack vare ett otroligt stabilt försvar. Faktum är att AEK Aten endast släppte in 17 mål på 36 ligamatcher förra säsongen. Att vi får se cyniska och defensivt inriktade greker i Antwerpen är således ingen vild gissning.

AEK var inblandade i ett minst sagt stökigt dubbelmöte mot Dinamo Zagreb som präglades av en obehaglig supporterskandal som slutade i ett tragiskt dödsfall.
Nere på planen var det helt jämnt där grekerna lyckades vinna med minsta möjliga marginal. I returen avgjorde typiskt nog den tidigare Dinamo-försvararen Domagoj Vida efter en straffretur på stopptid.

Mark van Bommels Royal Antwerp är heller något målglatt gäng i grunden. Med 2,5 mål per match i snitt var belgarna Jupiler Leagues näst målsnålaste lag i fjol. Antwerp har lirat fem tävlingsmatcher den här säsongen och fyra av dessa har gått under 2,5 mål.
Lyckas AEK sätta stopp för målskytten Vincent Janssen ska mycket vara vunnet.

Jag räknar med att vi får se ett återhållsamt AEK Aten i det inledande mötet. Således känns under 2,5 mål till 1,89 som en fin position att ta.


ANNONS: Filips trippel – haka på här! [Extern länk från Svenska Spel]

Rangers vs PSV: Över 2,5 mål @1,72

Mer fart och fläkt förväntas det bli på Ibrox i Glasgow. Som så många andra nederländska lag är PSV ett framåtlutat gäng som ofta är inblandade i målrika matcher. Gästerna från Eindhoven snittade 3,8 mål per match i ligaspelet i fjol vilket var högst i hela Eredivisie.
Det finns gott om spelare i truppen med landslagsrutin, såsom den tidigare Barca-anfallaren Luuk de Jong som varit glödhet under säsongsinledningen. De Jong & Co har inlett 2022/23 fem raka vinster.

Rangers spelar i sin tur alltid med mycket energi framför fansen i Glasgow. Försvaret är däremot långt ifrån vattentätt. Många minns säkert 1-7-förlusten mot Liverpool i fjolårets CL-gruppspel.
Trots att Colak och Morelos lämnat inför den här säsongen finns det ändå gott om anfallskraft hos skottarna. Brassen Danilo, som gjorde tio ligamål för de nederländska mästarna Feyenoord i fjol, är ett spännande nyförvärv som nätade i helgens cupseger mot Morton.
I den förra omgången av CL-kvalet besegrades Servette med 3-2 – noterbart är att Rangers skapade över 5,0 i xG i dubbelmötet.

Allt som allt räknar jag med en fartfylld tillställning med mycket målchanser. Över 2,5 mål till 1,72 hugger jag.

System:
Raków - FC Köpenhamn: Köpenhamn +0 @2,06
Royal Antwerp - AEK Aten: Under 2,5 mål @1,89
Rangers - PSV: Över 2,5 mål @1,72
Odds: 6,66

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


ANNONS: Filips trippel – haka på här! [Extern länk från Svenska Spel]