Klass och motivation visar vägen – klar spik

Uppdaterad 2023-05-20 | Publicerad 2023-05-16

Stryktipset lördag den 20 maj. Få matchanalys, tips och system från Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck.

Spelstopp: lördag 15.59.

Bournemouth har checkat ut efter en lång säsong. Energilöst och proppmätt – Manchester United tar ett stort steg mot Champions League-biljetten.
Och är den givna spiken på Stryktipset.

Bournemouth har gjort det "omöjliga". Trots en lågbudgetsatsning lyckades "The Cherries" hänga kvar i Premier League.

Men så fort det blev "klart" har man inte lyckats hitta samma driv.
Och jag kan förstå det, för Bournemouth har liksom krigat klart nu. Man andas ut och kan liksom inte hitta tillbaka till drivet att överraska. Först förlorade man mot ett hopplöst iskallt Chelsea med 1–3.

Men värre var bortamatchen i helgen på Selhurst Park... Crystal Palace vann med en gäspning, och "The Cherries" fick inte ens till ett avslut mot mål.

Nu tar man emot Manchester United i säsongens sista hemmamatch och jag har svårt att se hur man ska tända till här. Samtidigt är Manchester United supertaggat för att ta ett jättesteg mot en Champions League-biljett. Man United är min tidiga bank, och jag har svårt att se varför jag ska ändra den inställningen till på lördag...
Den här veckan hämtas sex matcher från England. Fem från Premier League och så semfinalreturen i kvalet till League One mellan Carlisle och Bradford.
Här är det fördel Carlisle, som föll i första mötet på bortaplan med 1–0. Men man borde minst fått med sig 1–1, fast var för ineffektivt....

Vill du följa Sportbladets andelsspel?

ANNONS: Systemet som vunnit över 5.5 milj kr – andelar 343 kr [Extern länk]

ANNONS: Stora klassiska Vinnarspelet – andelar 299 kr [Extern länk]

ANNONS: Succén rullar vidare – stora spelet för stora spelare – 286 kr [Extern länk]

Tidiga draget?

Hittas i Spanien. Almeria spelar för sin existens och möter ett Mallorca som är bäst hemma på ön och dras med lite skador. Almeria vill mest här!
Bayern München har börjat hitta rätt under Thomas Tuchel, men leder bara serien med en pinne. Dortmund jagar bakom. På hemmaplan är Bayern, som slog Schalke 04 med 6–0 senast, bara klassen bättre än ett Leipzig som sällan glänser numera. Sund spik.


ANNONS: Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Stryktipset här. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se [Extern länk]

Kupongens bank

3. Bournemouth - Manchester United 2

Klass och motivation talar för att Manchester United bara vinner den här matchen. För Manchester United är nu rejält jagat av Liverpool FC och skulle man tappa poäng här är man rejält stressat inför avslutningen mot Chelsea och Fulham... Så vi kommer få se ett helfokuserat Man United. Och vi har ungefär samma läge som förra veckan då vi spikade laget hemma mot ett viljelöst och proppmätt Wolves.

Nu är det förvisso bortaspel, men Bournemouth har redan gått på semester. Det är i alla fall känslan, efter sett lagets insats senast mot Crystal Palace. Kontraktet är i hamn och då är det svårt att hitta viljan som man måste ha för att rubba ett lag som Manchester United. Klockren spiktvåa i min tidiga bok.

Kupongens sunda spik

12. Bayern München - RB Leipzig 1

Bayern München fick en stökig start under Thomas Tuchel. Men på slutet krånglade man sig till segrarna och senast lossnade allt. 6–0 hemma mot Schalke 04 var en styrkedemonstration. Nu är känslan att Bayern bara flyger fram mot en ny titel. Spiken känns ännu mer "given" då laget absolut inte har råd att slarva, bakom jagar Dortmund bara en poäng ifrån "guldpositionen".
Leipzig ser inte speciellt bra ut och var senast ytterst nära att tappa poäng hemma mot ett skadedrabbat Werder Bremen, men man kunde sätta 1–1 i 87:e och 2–1 i 90+6. Borta mot Bayern väger laget för lätt. Sund spik!

Kupongens drag

8. Almería - Mallorca 1

Mallorca har svarat för en kanonsäsong och har med bred marginal säkrat sitt kontrakt. Det sedan man varit urstarkt hemma på ön, bara två förluster där på de tretton senaste matcherna. Men när man lämnar båten/flyget är man betydligt sämre. Till exempel har man åtta förluster på de tio senaste bortamatcherna. Inte alls förvånade, det här är "Mallis".

Nu väntar ett desperat Almeria, ett Almeria som spelar för sin existens och då tror jag att ett proppmätt, skadedrabbat Mallorca är en perfekt uppgift. Mallorca ser ut att sakna en tung trio i Raillo, Giovanni Gonzalez samt Jaume Costa, den trion har småskavanker och hade nog spelat om Mallorca haft något att lira för... Almeria vann sin senaste hemmamatch och jag tror man lyckas med det igen här.

Vill du följa Sportbladets andelsspel?

ANNONS: Systemet som vann 2,8 miljoner kr – andelar 343 kr [Extern länk]

ANNONS: Fullspikat med ”Reducera fritt” 202 kr [Extern länk]

Ta rygg på Ulriks system här nedan!

Följ ämnen i artikeln