Jackpott 13 miljoner: ”Bra läge för skrällar”

Publicerad 2024-03-01

Sportbladets spelexperter har synat helgens Stryktipskupong.

Här är deras bästa drag – och skrällarna att se upp med.

Efter två raka cupsegrar där juniorerna har hyllats – med all rätt – är det nu dags för Premier League för Liverpool FC. Och då tyder allt på att spelare som Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah och Darwin Nunez alla kommer få speltid. Premier League prioriteras och LFC kommer med ett mycket bättre lag den här helgen än i cupmatcherna. Bra spik!

Lutons försvar har rasat ihop på slutet. Snittat fyra insläppta mål på de fem senaste matcherna. Och nu väntar ett offensivt Aston Villa med ett äktar radarpar i Douglas Luiz och Ollie Watkins. Jag spikar Villa.

Wolves saknar sina två bästa offensiva hot då både Matheus Cunha och Hwang Hee-chan är skadade. Dessutom blir det här tredje mnatchen inom loppet av sex dagar. Kraftig fördel Newcastle!

Sunderland saknar åter sin bäste offensiva pjäs i Jack Clarke. Tungt avbräck! Även starke Patrick Roberts saknas. Det här gör laget lamt och "Kanariefåglarna" som lyft på slutet måste ha vettig chans hemma på Carrow Road.

Watford har tappat det igen. Mileta Rajovic är sliten efter en lång säsong och sedan dras man med skador på både Edo Kayembe och Vakoun Issouf Bayo. Millwall med nygammal manager i Neil Harris (legendar på The Den) ska vara tydlig favorit mot "The Hornets".

ANNONS

Spana in Ulriks andelsspel

ANNONS: NYTT! Sandebäck spikar – sedan 1x2 – andelar 400 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: NYTT! Sandebäcks klassiska spiken – andelar 157 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Luton har släppt in 19 mål på fem matcher. Coach Edwards har dessutom ett par ordinarie backar frånvarande, så även anfallaren Adebayo (9 mål). Med längre vila, bättre form och ljusare truppläge känns Villa motiverat att spika.

Spelet hackar omgång efter omgång, truppläget är alltjämt ansatt och Chelsea har en hektisk vecka bakom sig med dubbla cupmatcher. Poängchansen ska definitivt vara god för Brentford i hemmaderbyt.

Liverpool är fortfarande enormt skadeskjutet – 14 spelare riskerar att missa matchen i Nottingham. I skrivande stund är Szoboszlai, Núñez och Salah osäkra till spel. Således rekommenderar jag att hålla ett extra öga på Klopps laguppställning.

Den nya Millwall-tränaren Neil Harris fick en perfekt start förra helgen då London-laget bortaslog Southampton. Med lite vind i hemmaseglen tror jag att ett för dagen håglöst Watford får det tufft på The Den. 1X känns som ett stabilt lås.

Swansea gjorde flera bra insatser i februari och förra helgen fick walesarna utdelning i bortamötet mot Sunderland (2-1). På lördag väntar ett mer beskedligt Blackburn – som bara tagit två poäng på bortaplan sedan november. Ettan gillas i Wales.

ANNONS

Spana in Filips andelsspel

ANNONS: System till Stryktipset – andelar 120 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Lördagens rad innehåller en jackpott på 13 miljoner kronor. Det är också den femte omgången av Tips-SM och den tävlingen brukar innebära att favoriterna streckas lite extra högt. Då gäller det att identifiera vart det kan smälla och vilka favoriter som ska spikas trots svagt spelvärde.

Aston Villa lär bli överstreckade borta mot Luton, men med tanke på hur generöst The Hatters försvarsspel har varit mot slutet så tycker jag att det spelar mindre roll. Douglas Luiz vinner kampen om mitten och Ollie Watkins sänker hemmalaget.

De två största favoriterna på kupongen är Tottenham och Liverpool. Båda kommer bli överstreckade och ska man spika ett av dessa lag gillar jag Klopps mannar mest. Med tanke på alla skador är det dock läge att invänta startelvor innan slutgiltigt beslut tas.

Everton spelar en bedrövlig fotboll för tillfället och under lördagen får de till och med svårt att vinna på fysik, något som annars brukar vara ett vinnande koncept för The Toffees. West Ham ser mycket bättre ut med Paquetá i laget och jag tror inte de lämnar Goodison Park utan poäng.

Preston har sprungit lite väl bra hela säsongen lång och ska inte ha vad som krävs för att utmana om en playoff-plats hela vägen in i kaklet. Det finns mer individuell skicklighet i Hull och det kan mycket väl fälla avgörandet på Deepdale. Tvåan är första tecken in.

ANNONS

Missa inte Mathias andelsspel här

ANNONS: Mellansystemet – andelar 175 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Missa inte supersystemet – andelar 263 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Sena Stryktipssystemet – andelar 350 kr [Extern länk från Svenska Spel]

ANNONS: Stora Stryktipssystemet – andelar 525 kr [Extern länk från Svenska Spel]

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Följ ämnen i artikeln