Bra skrällchans i Italien – går för hög utdelning!

Uppdaterad 2023-05-20 | Publicerad 2023-05-18

Det är stort fokus på Serie B:s sista omgång denna fredag och då så många lag får kvala både upp och ner har alla åtta italienska klubbar på kupongen något att spela för. Det finns god skrällchans i så gott som samtliga fyra matcher nere på stöveln.

Spelstopp: 20:29, fredag 19/5

Ta del av Mathias andelsspel här

ANNONS: Spana in raden och spela här – andelar 33 kronor [Extern länk]

ANNONS: Mathias nya stora system – andelar 100 kr [Extern länk]

Cosenza och Venezia är lag som måste finnas med redan från start och på större system vill jag även få med Brescia. Den bästa skrällchansen identifieras dock i Spanien där Valladolid underskattas rejält mot ett i grunden ganska trubbigt Cádiz.

Med så många fina drag tillgängliga är detta tveklöst en kupong med potential att ge fin utdelning vid åtta rätt. Att den största favoriten står runt två gånger pengarna gör raden svårlöst, men det är att föredra för det är vid sådana tillfällen de lite större pengarna kan göras. För det behöver jag hitta ett par vettiga spikar och Freiburg är ett lag som jag ger fullt förtroende i deras jakt på Champions League-spel kommande höst.

Det blev bara sju rätt på båda systemen i onsdags vilket var bittert, men jag är där och hugger och nu är det bara åtta gröna bockar som gäller. Som vanligt finns det två system att välja mellan och det finns gott om länkar till dessa i texten.

Mer av mina tidiga tankar finner ni här nedan:


ANNONS: Gå direkt till Topptips-kupongen här [Extern länk]

Stabila spiken!

Match 2 (Freiburg)

Freiburg har tappat sin Champions League-plats efter två raka förluster mot RB Leipzig och Union Berlin, de två lag som ligger trea och fyra inför den näst sista omgången av Bundesliga. Ska Christian Streichs mannar ha någon chans att spela i mästarnas turnering till hösten är det bara seger som gäller under fredagen. På hemmaplan är de normalt sett starka.

Offensivt finns det hur många alternativ som helst. Grifo, Doan, Gregoritsch, Sallai och Jeong är alla duktiga spelare som vet vart målet är beläget. I backlinjen står den meriterade Ginter stark. Mittfältet är dock en svag lagdel och nyckeln till framgång är att Höfler och Keitel kommer upp nära sin högsta nivå. Något de ska ses med vettig chans att göra framför sin högljudda publik.

Wolfsburg försöker å sin sida hålla fast vid sjätteplatsen som innebär att de får spela i Europa Conference League kommande säsong. Mattias Svanberg med lagkamrater har sett bra ut den senaste tiden där tre segrar har plockats de fyra senaste omgångarna. Att det finns luckor att utnyttja i försvaret syntes dock tydligt när de grönvita torskade med 0-6 borta mot Borussia Dortmund.

Wind, Wimmer och Marmoush kommer att hota hemmalagets backlinje, men jag har svårt att se gästerna hålla tätt. Guilavogui och Bornauw kommer att få jobba hårt mot Freiburgs offensiv. Jag håller hemmalaget högst och stannar ettan under 50 procent är det en vettig spik att bygga systemet kring.

Ta del av Mathias andelsspel här

ANNONS: Spana in raden och spela här – andelar 33 kronor [Extern länk]

ANNONS: Mathias nya stora system – andelar 100 kr [Extern länk]

Salta skrällen!

Match 3 (Valladolid)

Valladolid åkte på en riktig bad beat i mötet mot Sevilla då deras 1-0-mål dömdes bort för att domaren hade blåst av för halvtid en halvsekund innan bollen gick in i mål. I den andra akten föll de lilavita sedan ihop och torskade till sist med 0-3. Fjärde raka nederlaget för Ronaldos klubb som nu bara har en poäng ner till Getafe under nedflyttningsstrecket.

Prestationerna har dock varit bättre än vad poängutdelningen visat mot slutet. Sedan Cyle Larin kom till klubben ser Valladolid betydligt bättre ut framåt och kanadensaren har hittat ett fint samarbete med Gonzalo Plata. Den duon kommer skapa chanser mot Cádiz trots att det är bortaplan som gäller. Plano, Kenedy och Hongla är tre andra spelare som gör mycket nytta för besökarna.

Cádiz står på samma poäng som Valladolid och är därmed också indraget i bottenstriden. I senaste hemmamatchen besegrades Valencia med 2-1 och de gulklädda hoppas på något liknande igen. Det är dock inte ofta som värdarna gör två mål. Cádiz har faktiskt nätat lika få gånger som överlägsna jumbon Elche under säsongen. De två lagen är sämst i den kategorin.

Till denna match finns det dessutom en del bekymmer i truppen. En handfull skador stör och Alejo är avstängd efter sitt gula kort i förlustmatchen senast mot Mallorca. Här övervärderas Cádiz av både tippare och spelbolag och jag väljer att steka ettan helt och hållet. X2 är en utmärkt lösning på problemet.

Ta del av Mathias andelsspel här

ANNONS: Spana in raden och spela här – andelar 33 kronor [Extern länk]

ANNONS: Mathias nya stora system – andelar 100 kr [Extern länk]

Kort om alla matcher

1. Lyon - Monaco 1

Lyon föll mot Clermont trots att svenska anfallaren Amin Sarr spelade fram Alexandre Lacazette till 1-0. En sämre prestation från Les Gones, men truppläget är bra och här lär spelare som Lovren, Tolisso och Cherki starta förutom den fina anfallsduon. Monaco har gått mållösa från tre av fyra matcher mot slutet och även fast Ben Yedder är tillbaka från sin avstängning ser det trubbigt ut. Här ska Monaco vara nöjda om de tar poäng. Strecka från vänster.

2. Freiburg - Wolfsburg 1

Freiburg jagar en Champions League-plats medan Wolfsburg försöker hålla fast vid sin ligaplacering som innebär Europaspel kommande höst. Två lag med mycket att spela för således och jag gillar hemmasegern klart mest. Freiburg har ett starkt lag med Ginter i försvaret och en hel hög av spännande offensiva lirare. Wolfsburg blandar och ger hejvilt och släppte in sex bollar i senaste bortamatchen. Spännande spik som jag bygger systemet kring.


ANNONS: Gå direkt till Topptips-kupongen här [Extern länk]

3. Cádiz - Valladolid 2

Valladolid har inte haft marginalerna på sin sida mot slutet och ställs nu mot Cádiz i ett oerhört viktigt bottenmöte. Båda lagen står på 35 poäng vardera med en pinne ner till Getafe under strecket. Cádiz gör en del starka insatser på hemmaplan, men de har förtvivlat svårt att göra mål och truppen är såväl skadedrabbad som tunn. Valladolid har fler namnkunniga lirare i sitt lag och trots bortaplan ska Ronaldos gäng lösa minst ett kryss. Våga skippa ettan.

4. Barnsley - Bolton 1

Retur i playoff-semin mot The Championship. Första mötet slutade 1-1 efter att Bolton kvitterat tätt efter Barnsleys ledningsmål i mitten av den andra halvleken. Då var det Dion Charles som hittade in med det viktiga 1-1-målet och The Trotters målkung är det stora hoppet här också. Min känsla är dock att han och hela Bolton får svårt att komma till på Oakwell Stadium. Barnsley är det bättre laget i grunden och tar sig till playoff-final via en stabil hemmaseger. Ettan spikas.

Ta del av Mathias andelsspel här

ANNONS: Spana in raden och spela här – andelar 33 kronor [Extern länk]

ANNONS: Mathias nya stora system – andelar 100 kr [Extern länk]

5. Cosenza - Cagliari 2

Cagliari har en liten chans att nå fram till fjärdeplatsen i tabellen som innebär att de slipper en kvalomgång. Då måste de dock vinna här samtidigt som andra resultat går lagets väg. Lapadula, Pavoletti och de andra lär gå för det från början och tvåan är första tecken att rita ned. Skulle det gå emot på andra håll kan tankarna dock snabbt skifta till kommande uppdrag. Cosenza har möjlighet att slippa negativt kval vid seger och kommer gå för det. Ett-två först, men täck hela brädet om plånboken tillåter.

6. Reggina - Ascoli 2

Reggina och Ascoli står båda på 47 poäng vilket är en pinne från en playoff-plats. I denna sista omgång måste båda lagen gå för seger och det borgar för en öppen tillställning. Normalt sett är Reggina starka hemma i Kalabrien men här är hela tre spelare är avstängda, bland dessa Ménez och Cionek. Ascoli sätter sitt hopp till Büchel och Forte och den duon kan mycket väl kombinera sig fram till målet. Krysset skippas i en match där båda lagen måste gå för segern. Ett-två liras.


ANNONS: Gå direkt till Topptips-kupongen här [Extern länk]

7. Palermo - Brescia X

Brescia riskerar att trilla direkt ur Serie A och behöver en pinne i den sista omgången för att lösa en kvalplats på egen hand. Bättre än så blir det däremot inte och tickar detta 0-0 mot slutet kommer gästerna försvara sig med näbbar och klor. Palermo behöver samtidigt vinna för att säkra sin playoff-plats vilket gör detta till en oerhört intressant match. Hemma på Sicilien brukar Palermo kliva fram, men här överstreckas värdarna en hel del. Plocka med alla tecken och gå vidare.

8. Parma - Venezia 2

Vi avslutar det hela med ett möte mellan två lag som mycket väl kan ställas mot varandra i playoff om någon vecka. Parma har chansen att nå upp till fjärdeplatsen som innebär att de slipper spela playoff-kvart, men då är det bara seger som gäller här samtidigt som andra resultat måste gå deras väg. Venezia behöver samtidigt leverera för att överhuvudtaget säkra topp 8 och med Pohjanpalo på topp är detta ett riktigt bra lag som också visar fin form. Den lågt streckade tvåan lockar, men helst ska det helgarderas.

Ta rygg på Mathias system här!

Följ ämnen i artikeln