Powerplay: Bellemare & co kan fixa jätteskräll

Publicerad 2024-05-17

En handfull VM-matcher står på menyn. Kattens lek med råttan utlovas i Prag då värdnationen ställs mot Storbritannien, men i Ostrava ska Bellemare och övriga fransoser ha rimlig skrällchans mot Slovakien.

Spelstopp 16:19

ANNONS

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Tjeckien, Tyskland och Slovakien är de stora favoriterna på kupongen och den tjeckiska ettan känns helt odiskutabel då bleka britter står på andra sidan. Ur ett sportsligt perspektiv sticker dusten mellan Kanada och Finland ut på VM-menyn. Jukka Jalonens bygge ser på pappret rätt mediokert ut och efter magplasket mot Österrike känner jag mig bekväm med att utgå från den kanadensiska sidan.

Ett par matcher från andra sidan pölen ska även avhandlas. Svenskarna i Vancouver har möjligheten att slå in matchbollen i slaget mot västra Kanada. I Rogers Place håller jag dock McDavid och company som rättmätiga favoriter – möjlig spik. Ett fint drag har även identifierats i farmarligan där Syracuse Crunch ser ut att bli alldeles för lågt streckat. 

Mer om mina drag:

Spiken - Tjeckien

Värdnationen har haft ett enormt stöd från läktarna och tjeckerna har lirat med en härlig intensitet under gruppspelet. Kaptenen Cervenka har visat att gammal är äldst och NHL-stjärnor som Fiala, Kubalík och Palát känns väldigt motiverade. Oavsett hur det går mot Österrike på fredag kommer det att bli kattens lek med råttan på lördag. Storbritannien är ljusår efter tjeckernas nivå och britternas främsta fokus lär ligga på fredagens jumbofinal mot Danmark. Ettan är helt odiskutabel.

Draget - Syracuse 

En jämn och lång matchserie ligger i korten mellan Cleveland Monsters och Syracuse Crunch i Calder Cup-kvartsfinalen. Under grundserien skilde det endast en poäng mellan dessa parter och de tidigare mötena mellan lagen under säsongen har varit tajta. Monsters vann den första kampen med 1-0 hemma i Rocket Mortgage FieldHouse där Jet Greaves (28 räddningar) var ett monster mellan stolparna. Syracuse hade gott om lägen i powerplay men ironiskt nog gjorde Cleveland matchens enda mål i boxplay. Jag räknar helt sonika med att det blir jämna duster framgent och nu när Cleveland ser ut att streckas upp som ganska klara favoriter lockar ettan föga. X2 tornar upp som en läcker lösning.

Skrällen - Frankrike

Det ser inte ut att vara tal om någon degradering för Frankrike. Les Bleus gjorde jobbet mot Polen och plockade även poäng av Lettland. I båda dessa matcher har landsfadern Pierre-Édouard Bellemare, som har tio säsonger bakom sig i NHL, hittat maskorna. Känslan är att Bellemare och company även ska kunna ställa till det för slovakerna. Slovakien har förvisso repat sig efter förlusten mot Tyskland, men segern senast mot Polen (4-0) var långt ifrån en av VM:s större asfalteringar. Den franska sidan rensar och prioriteras således.

Följ ämnen i artikeln