Panelen: ”Lutar åt ett målrikt bottenmöte”

Publicerad 2024-04-19

Sportbladets spelexperter har synat helgens Stryktipskupong.

Här är deras bästa spikar – och dragen att satsa på. Haka på deras system!

Manchester Citys superduo Erling Haaland och Kevind de Bruyne bytte båda ut sig själva i veckans Champions League-möte med Real Madrid. Därför var dom inte på planen och slog någon av straffarna när City föll tungt. Nu är båda tveksam till spel, samtidigt finns det även nytt frågetecken för Manu Akanji. Chelsea har skrälläge i FA-cupsemin som precis som vanligt spelas på Wembley.

Brentford kunde vila sina skyttekung Ivan Toney under hela vinstmatchen mot Sheffield United senast (2–0). Nu har Toney tränat i veckan och förväntas starta i bortamötet med ett skadedrabbat Luton Town. Fördel tvåan!

Arsenal såg energilöst ut i München i veckan och åkte ut från Champions League. I matchen innan föll man hemma mot Aston Villa. Är det formsvackan som är här!? jag vill gärna dra en lans för ett Wolves som fått tillbaka sina offensiva stjärnor på slutert och som kan spela helt utan press på sig här. Pass upp!

Preston North End har rejäla mittfältsproblem inför sin resa till Loftus Road. Framför allt saknas många centrala mittfältare, som Ben Whiteman och Ali McCann, medan lokala experter inte tror att Alan Browne och Ryan Ledson håller för 90 minuter plus moms. QPR har därmed en vettig uppgift att lösa sitt kontrakt, tyckler jag.

Norwich är i kalasform och jagar nionde raka segern hemma på Carrow Road! Nu har man en klockren uppgift då ett Bristol City med stora försvarsproblem kommer på besök. Dessutom saknar Bristol City lite motivation sedan tåget till Premier League-kvalet passerade redan förra veckan. Norwich spikas.

ANNONS

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Det är neutral matta (Wembley) som gäller i FA-cupen. Chelsea hade inte kunnat ställas mot Manchester City i ett mycket bättre läge. Palmer och company kommer stärkta från 6-0-segern mot Everton medan City har 120 minuter i benen från i onsdags. Skrällbud!

Southampton har växlat upp i kampen om topp 2 i The Championship. 3-0-segern mot Preston i tisdags var en slakt som heter duga där Saints dominerade fullständigt. Soton ska även kunna dominera mot ett trött, trubbigt och utcheckat (?) Cardiff. Högst trolig tvåa.

Birmingham har inte vunnit en bortamatch på tre månader. Trots detta målas ändå “Blånäsorna” upp som storfavoriter på New York Stadium. Lite väl stora sådana i mitt tycke. Rotherham må vara avsågade men här ska ändå värdarna ses med vettig skrällchans!

I takt med att skadeläget har ljusnat har Sunderland börjat prestera som ett topplag igen. Netflix-gänget har nollat West Brom, Leeds och Bristol City i de senaste matcherna. Det skulle inte förvåna ifall Patterson håller en ny nolla då mediokra Millwall gästar.

Västerås allsvenska comeback har varit allt annat än lyckad. Trots gedigna prestationer har det blivit tre 0-1-förluster i följd. Fortsätter VSK att prestera på den här nivån bör det rimligtvis lossna förr eller senare. Vändningen kommer dock inte mot MFF. Stabil etta!

ANNONS

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Manchester City har 120 minuter tuffa minuter i benen från onsdagens möte med Real Madrid. När Chelsea kunna ladda batterierna efter 6-0 mot Everton krävs det ingen raketforskning för att förstå att fysiken talar för The Blues. X2 missas inte i FA-cupsemin på Wembley.

Lutons xGA (expected goals against) är faktiskt sämre än Sheffield Uniteds. Brentford har i sin tur släppt in drygt tio mål fler än vad The Bees xGA säger. Det luktar onekligen målrikt i bottenmötet på Kenilworth Road. Då lämpar sig ett-tvåan utmärkt.

Cardiff har bara spelat oavgjort fem gånger på 43 försök sedan säsongen drog igång. Det ständiga pendlandet mellan himmel och helvete tror jag kommer att dra mer mot det sistnämnda när säsongen närmar sig sitt slut. Southampton står med toppchans i Wales där tvåan ser ut att bli en fin singel.

Norwich har sprungit över sina underliggande siffror sedan säsongen drog igång. Om man tar expected points på pulsen borde Kanariefåglarna inte ens ha en playoff-plats i egna händer. När tipparna sväljer ettan med hull och hår dubbar jag Bristol City som ett läckert skrälldrag. Matchbilder som denna faller The Robins i smaken.

Sunderlands defensiv har imponerat mot slutet efter hållna nollor mot Bristol City, Leeds och West Bromwich. Millwall är nästa lag på tur, men här ska man ha med sig att en helt annan typ av matchbild är att vänta. När Sunderland behöver ta tag i taktpinnen är jag inte lika övertygad om ettans storhet. Garderingar lockar i norra England.

ANNONS

Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Följ ämnen i artikeln