Ingen CL-final för Jonas Eriksson

Får nöja sig med finalen i Europa League

Uppgifter gjorde förra veckan gällande att Jonas Eriksson skulle få döma årets Champions League-final.

Så blir det inte.

Uefa meddelar i dag att den svenske domaren i stället får nöja sig med att döma finalen i Europa League.

Jonas Eriksson har dömt på den internationella scenen i 14 års tid, sedan 2002. Förra veckan såg han ut att bli tilldelad karriärens hittills största uppdrag när spanska radiokanalen Cadena Cape gick ut med att svensken skulle få döma det avgörande mötet i världens finaste klubblagsturnering – finalen i Champions League.

En match som i år blir ett spanskt derby mellan Atletico de Madrid och Real Madrid.

Men uppgifterna visade sig vara falska.

I stället har Uefa i dag meddelat att det blir den brittiske domaren Mark Clattenburg som får blåsa i gång finalen i Milano.

Får döma EL-finalen

Eriksson får dock trösta sig med att ta sig an ett annat hedersamt uppdrag – att döma finalen i Europa League mellan Sevilla och Liverpool.

Detta tillsammans med sina svenska assisterande domare Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark i en match som avgörs på St. Jakob-Park i schweiziska Basel den 18 maj.

Jonas Eriksson är van att döma stormatcher men har aldrig blivit tilldelad en stor internationell finalmatch tidigare, med undantag för Super Cup-finalen mellan Chelsea och Bayern München 2013.

Var fjärdedomare i Berlin

42-åringen har även dömt i VM i Brasilien 2014 där han in i det sista hoppades få döma finalen mellan Argentina och Tyskland. En match som i stället tilldelades italienaren Nicola Rizzola.

Förra året syntes Jonas Eriksson vid sidlinjen när han agerade fjärdedomare i Champions League-finalen mellan Juventus och Barcelona i Berlin.

Nästa stora uppdrag efter stormatchen i Basel blir fotbolls-EM där Eriksson är en av totalt 18 domare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.