Malmö City tog hem mötet med Södra Sandby på Kirsebergs IP

Av:  United Robots

Malmö City tog till slut hem segern mot Södra Sandby i matchen hemma på Kirsebergs IP på lördagen. Matchen i division 3 södra Götaland i fotboll slutade 3–2 (2–1).

– Även om resultatet blev en uddamålsseger så var det inte riktigt så jämt, vi var det bättre lage idag, kommenterade Malmö Citys tränare Marco Whittle.

Södra Sandbys tränare Martin Kindberg om matchen:

– I första halvlek har Malmö ett övertag, men i andra är det vi som styr och de får ägna sig åt kontringar. De drar sedan på sig en målchansutvisning och i samband med den så filmar en av deras spelare till sig en utvisning på en av de våra. Beteende som inte hör hemma på en fotbollsplan. Tyvärr gick domaren i deras fälla.

Målskyttarna som fixade segern för Malmö City var Tayo Junior Saliu och Steven Gabriel 2, medan målen för Södra Sandby gjordes av Carl Jönsson och Eric Norling.

Med fyra omgångar kvar är Malmö City på femte plats i tabellen, medan Södra Sandby är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 7 september. Då möter Malmö City IFK Trelleborg på Vångavallen 14.00. Södra Sandby tar sig an FC Trelleborg hemma 15.00.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.