Ekwall sämst i tv? Har ni ingen koll?

Sportbladets Emil Karlsson: Ekwall är för bövelen en av de bästa tv-journalisterna i Sverige

SPORTBLADET

TV4:s Patrick Ekwall är sämst i tv-rutan – enligt Sportbladets läsare.

Min undran är: Har ni varken koll eller smak?

Ekwall är för bövelen en av de bästa tv-journalisterna i Sverige.

Foto: Foto: TV 4
TV4:s Patrick Ekwall.

I en månads tid tampas SVT och TV4 om att göra de bästa tv-sändningarna. För många tittare är kommentatorerna, bisittarna, experterna och reportrarna ett viktigt komplement – dels för sina expertkunskaper, men även som en slags kompis i tv-soffan – medan de för vissa är mer irriterande än vuvuzelorna.

Vi på Sportbladet bad er läsare att sätta plus på tv-folket.

SVT:s Glenn Strömberg är den ende som tar sig över fyra-strecket och är er favorit med 4,1 i betyg. TV4:s Patrick Ekwall är den ende under två-strecket, solklart sist med 1,8 i betyg.

När över 28 000 personer har röstat tar jag mig för pannan, gnuggar ögonen och undrar – vad ser och hör ni som inte jag ser och hör?

Visst, Strömberg är bra, inget snack om den saken. Men bäst?! 2010?!

Kom igen... Karln har inte utvecklat sitt språk ett smack de senaste åren, lever på gamla meriter, och säger fortfarande ordet ”ruskigt” lika ofta som Chris Härenstam skriker meningen ”det är inte klokt” (det vill säga minst en gång per sändning).

Bäst enligt min mening är SVT-reportern Stefan Åsberg, som bara får 2,7 i betyg av er. På alla internationella presskonferenser ser rutinerade Åsberg till att ställa första frågan.

Sedan släpper han inte taget.

Han ställer nästa fråga. Och nästa. Och nästa.

Svarar inte personen fortsätter Åsberg, alltid lika påläst, alltid lika säker på sin sak (minns bara slakten av Bengt-Åke Gustafsson efter uttåget i OS).

Åsberg – för mig är du fem plus!

TV4:s Patrick Ekwall då? Att ni bara ger honom 1,8 i betyg känns som ett skämt.

Är det hans klädstil? Dialekten? Tron att han är en kaxig och dryg jävel?

Snälla, bortse från det och betygsätt hans insats som journalist.

Ekwall behärskar de flesta roller; funkar bra som programledare, är insatt och kunnig som reporter och skriver en av Sveriges bästa bloggar.

Faktum är att han nämndes som en av kandidaterna till Årets sportjournalist av SKS (sportjournalisternas klubb Stockholm).

Frågar du mig lägger jag min röst på att han får priset nästa år.

Något som är anmärkningsvärt är att den i mitt tycke något osäkre André Pops slaktar självsäkre Peter Jihde i duellen vem som är bäst studioankare.

I Sverige får man uppenbarligen inte ta för mycket plats.

Sämst?

Tja, den på TV4 som kom på idén att Soran Ismail skulle flyga världen runt för att ”leverera stämningen” kan omöjligt tycka att det var värt pengarna.

Nu börjar jag förstå varför man på vissa tv-inslag på webben måste genomlida fyra (!) annonser innan man kan se klippet.