Nu ska Klas Ingesson knäcka Filip & Fredrik

”Hoppas få trycka till dem”

Foto: MONTAGE
SPORTBLADET

I fjol besegrade han cancern.

I höst ska Klas Ingesson knäcka Filip och Fredrik.

– Att han är frisk är så mycket större än programmet – men han ska fan inte tro att vi kommer dalta med honom, säger Fredrik Wikingsson.

Den 14 maj 2009 meddelade Klas Ingesson, 41, att han drabbats av cancer. Fotbollslegendaren och hjälten från USA-VM 1994 hade diagnostiserats med blodcancer.

I oktober samma år var Ingessons blod fritt från cancer, men det dröjde till i våras innan han började känna sig fri från sjukdomen och att kroppen svarade på träning.

Nu är han redo för fler fysiska prövningar – i Kanal 5:s underhållningsprogram Vem kan slå Filip och Fredrik?.

– Jag gillar deras program och kände att det var en rolig grej att testa. Mina förväntningar är inte så stora, men jag hoppas på lite roliga grenar så att man får skratta och gärna trycka till dem lite, säger Klas Ingesson med ett leende.

Problem med ryggen

Fredrik Wikingsson välkomnar den förre Bolognaspelarens medverkan i programmet.

– Han var en stor idrottsman och verkar vara en fantastisk person. Det finns en speciell lyster kring 94-gänget och den sommaren har tillsammans med Foppas straff i Lillehammer format ens vuxna idrottsliv, säger Wikingsson som tror att han och kollegan Filip Hammar får svårt med Ingessons fysik.

– Han sopar banan med oss i 9 av 10 sådana grenar.

Ingesson själv tror inte att oddsen för hans fysiska dominans är lika smickrande.

– Om det hade varit för ett par år sen så kanske, men inte nu, säger han och skrattar.

”Stel som en gammal gubbe”

– Jag har lite problem med ett par ryggkotor som sjukdomen förstörde så jag får se till att stå upp under inspelningen. Sätter jag mig ner blir jag mig stel som en gammal gubbe.

Hur mår du annars – är det jobbigt med alla frågor om sjukdomen?

– Jag mår bra och känner att jag orkar jobba en hel dag utan att vara helt utslagen dagen därpå. Och sen har jag märkt att ju mer jag pratar om det som varit, ju bättre mår jag. Det finns många personer med liknande problem och kan jag som offentlig person avdramatisera sjukdomen är det bra.