TV4 utmanar SVT:s ”Hockeykväll”

”Vill ta upp mer än bara kvällens matcher”

SPORTBLADET

”Hockeykväll” i SVT får en utmanare.

I kväll är det premiär för TV4:s nya hockeymagasin ”Late Night Elitserien”.

– Vill man ha ett magasin som tar upp mer än bara kvällens matcher så får man det hos oss, säger redaktören Niklas Supanich.

Peter Jihde är programledare för programmet.

I flera år har SVT pumpat ”Hockeykväll” på måndagskvällarna där Marie Lehmann och Niklas Wikegård summerar den senaste omgången i elitserien.

Boork tyngsta experten

I kväll får de en ny konkurrent när TV4 drar igång sin senaste hockeysatsning – magasinet ”Late Night Elitserien”.

Programledare Peter Jihde kommer bland annat att ackompajeras av experterna Leif Boork och Petter Rönnqvist, välkända ansikten från Canal Plus.

– Det blir en talkshow om elitserien och en liten flirt med det amerikanska rent formmässig och inte bara till namnet. Det blir givetvis bilder och snack kring kvällens matcher, men det är mer ett veckomagasin där vi tar upp snackisarna och de bästa bilderna från veckan, säger redaktören Niklas Supanich.

”Ett nytt tv-format”

– Det är ett nytt tv-format som känns spännande. Många tunga och initierade röster och diskussion och debatt istället för en person som sitter och tycker.

Kan någon av era experter mäta sig med Niklas Wikegård som är väldigt populär?

– Ja, Leif Boork kan tveklöst mäta sig med Wikegård. Han är verbal, har egna åsikter som inte sällan går mot strömmen och en otrolig pondus utifrån sin långa erfarenhet.

Late Night Elitserien, med premiär i kväll, kommer att sändas tisdagar 22.35 i TV4 Sport fram till slutspelet drar igång.

Förutom ovan nämnda kommer även Johan Edlund, Suzanne Sjögren Jensen och Jonas Fahlman att medverka i programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM