Legendarens fruktan: Färre tittare

Tror att kanalflytten kan vara negativ

SPORTBLADET

Arne Hegerfors gillar det mesta med SVT:s nytänkande kring Sportspegeln.

Men han ser en fara kring det hela:

– Man kan nog tappa tittare i 24:an, säger han.

Foto: Foto: JERKER IVARSSON
Arne Hegerfors gillar Sportspegelns utveckling.

Arne Hegerfors är en av Sportspegelns mest legendariska programledaren.

Blocket viktigt

När han i morse läste nyheten såg han det mestadels positivt, men ser en risk med flytten.

– Tittarsiffror är väldigt avhängit på i vilket block man ligger, vad som kommer före och vad som kommer efter det aktuella programmet. Jag kommer ihåg att vi ett tag låg efter Rapport och ”Svensson, Svensson”, då hade vi väldigt höga tittarsiffror eftersom alla redan satt och tittade på kanalen, säger han till Sportbladet, och fortsätter:

– Så med automatik kanske tappar man tappar tittare eftersom SVT 24, även om kanalen når ut till lika många människor, inte är i folks medvetande på samma sätt. Man sitter inte en hel kväll och tittar på 24:an som man kanske gör på ettan eller tvåan.

”Ett bra grepp”

Däremot tycker Hegerfors att SVT:s planer i stort är bra.

– Spontant, när jag såg det på text-tv i morse, då tyckte jag att det såg intressant och bra ut. Det är ett bra grepp som jag nog ställt upp på om jag själv hade varit kvar på SVT.

Så du ser fram emot att följa utvecklingen?

– Ja, jag ser fram emot det. Jag tycker att Sportspegeln har hållit ställningarna bra. Man har försökt hitta nya infallsvinklar och det har varit lite längre reportage än man varit van vid, inte bara redovisande av resultat och händelser, utan även krönikor, reportage och intervjuer. Det är ett bra program.

ARTIKELN HANDLAR OM