”Quality never goes out of style”

Södergren har inga planer på att sluta i rutan

SPORTBLADET

Håkan Södergren tänker inte lägga av som expert.

Och han har ett svar på Mikael Renbergs kritik:

– Quality never goes out of style, säger Södergren till Sportbladet.

Foto: FOTO: VIASAT
Håkan Södergren.

Det är i en intervju med Västerbottens Folkblad som SVT-experten Mikael Renberg, 38, dömer ut expertveteranerna Anders ”Ankan” Parmström, 68, och Håkan Södergren, 51, och menar att de inte hänger med i den nya tidens hockey.

”Driva sig själv”

Men Södergren – som jobbat på TV3 och Viasat i 20 år – håller inte med.

– Jag tycker inte att det stämmer. Utveckling kommer av att kunna historien och se vad som har hänt, för att kunna skala av misstag. Det handlar om hur man kan driva sig själv, så att man orkar hänga med i utvecklingen. Det finns hockeyspelare som lirar tills de är 43 bast och de ifrågasätts alltid, men lik förbannat visar det sig att de håller bra, säger Södergren.

Tänker inte lägga av

– Sedan finns det ett begrepp som är skönt att plocka fram: ”Quality never goes out of style (=kvalitet håller i alla tider). Alltså, kan du en sak och vidareutbildar dig är det inget problem alls. Man kan inte generalisera människor. Tittar man på NHL höjs såna som Scotty Bowman (77 år) till skyarna.

Har du planer på att lägga av?

– Nej, jag tänker hålla så länge som jag tycker att det är roligt. Jag har två söner som spelar, så jag är väl uppdaterad i ungdomsishockey, jag ser mycket norsk hockey eftersom jag jobbar inom den, och jag finner en stor glädje i att åka ut i landet och se svensk hockey.

Vilken relation har du och Mikael Renberg till varandra?

– Vi känner varandra väl, men vi bor på olika ställen och träffas bara någon gång om året. Micke är jäkligt duktig. Han spelade med hjärtat, precis som jag. Men jag vet inte hur intresserad Micke är av hockey längre, men det är ju en annan sak.

ARTIKELN HANDLAR OM