”De har svårt med den nya typen av hockey”

Renberg dömer ut Södergren och Parmström

Foto: JIMMY WIXTRÖM, MATS STRAND, VIASAT
SPORTBLADET

SVT-experten Mikael Renberg, 38, dömer ut expertveteranerna Anders ”Ankan” Parmström, 68, och Håkan Södergren, 51.

Enligt Renberg håller en hockeyexpert i max tio år.

– Det är mycket transatlantisk hockey som har kommit till elitserien och den hockeyn förstår inte vissa av de här äldre expertveteranerna, säger Renberg till Västerbottens Folkblad.

Förre NHL- och Tre Kronor-stjärnan Mikael Renberg avslutade den aktiva karriären 2009 och är numera expert i SVT.

I Västerbottens Folkblads webb-tv-program "Gäst hos Fahlman" berättar Renberg att han trivs med rollen som åsiktsmaskin, men att det är något han tänker lägga åt sidan i tid, innan han passerat bäst före-datum.

”Bara under en viss tid”

Samtidigt passar han på att ge äldre expertkollegor en känga.

– Jag tror inte att man kan vara expert hur länge som helst. Tiden springer ifrån alla experter. Man kan kanske vara expert i max tio år, sedan har spelet förändrats så mycket. Det här kommer jag bara att göra under en viss tid.

Västerbottens Folkblad frågar: Så du kommer inte att vara en ”Ankan” Parmström som sitter i 30 år?

– Nej, eller Håkan Södergren, hehe. Som jag sa, hockeyn har förändrats så mycket. De är väldigt duktiga på att prata, de här som har varit experter länge, men jag hör också att de har svårt med den här nya typen av hockey. Det är mycket transatlantisk hockey som har kommit till elitserien och den hockeyn förstår inte vissa av de här äldre expertveteranerna.

”Mycket att bidra med”

Om sin egen insats i tv-rutan säger Renberg:

– Jag tror att jag har ganska mycket att bidra med. Jag vet inte hur jag är på att formulera mig och hur jag låter, men jag kan ju ganska mycket hockey.

ARTIKELN HANDLAR OM