Malmös pojklag stoppat av TV4

Skulle stått i klacken: ”Hade fått garantier”

Foto: scanpix
Ny scen 40 personer fick plockas bort i sista stund eftersom scenen inte räckte till.
SPORTBLADET

Elvaåringarna tog ledigt från skolan och övade en hel eftermiddag i tron att de skulle få stå på samma scen som Zlatan Ibrahimovic.

Men en miss av TV4 stoppade IFK Malmös pojklag.

– Killarna var förkrossade, säger Per Olsson, tränare i laget.

Foto: privat
IFK Malmös P99-lag fick inte vara med i klacken.

IFK Malmös P99-lag var inbjudna till att stå på scenen som en del av ”hejarklacken” på fotbollsgalan i går. Under söndagen övade tolv pojkar i laget under flera timmar men när repetitionen var slut fick man plötsligt reda på att man inte skulle få delta.

”Plockade de yngsta”

– Jag hade fått garantier på att vi skulle vara med. Killarna skötte sig exemplariskt och hade verkligen sett fram emot det här, säger tränaren Per Olsson som är mycket besviken på TV4:s produktionsbolag.

– De sa att alla inte fick plats och så plockade de bort några av de yngsta som var med. Killarna blev helt förkrossade.

Förutom IFK Malmös P99:or stoppades även ett lag med tioåringar från IK Wormo, en klubb från Landskrona.

Galans exekutive producent Pelle Porseryd beklagar det inträffade och förklarar det med att det blivit en miss i planeringen.

– Vi tycker också att det här är tråkigt, vi förstår att de är besvikna. Vi har haft en helt ny scenografi för året och vi upptäckte att alla inte skulle få plats. Därför var vi tvungna att ta bort 40 personer, säger Porseryd som menar att det var en slump att de yngsta drabbades.

Kan kompenseras

I stället för att vara med på scen fick elvaåringarna från Malmö nöja sig med att sitta med i publiken. Men eventuellt kommer de att få en tröst i efterhand.

– Självklart ska vi prata om det. Vi ska föra diskussioner om vi kan kompensera dem på något mer sätt, säger Porseryd.

ARTIKELN HANDLAR OM