Ekwall: Välkommen, hälsar Puderfejset

”Tänk att Wikegård börjar jobba för 'pisskanalen'”

SPORTBLADET

I samband med SM-slutspelet 2005 kallade Niklas Wikegård TV4:s Patrick Ekwall för ”puderfejs”.

Nu hälsas hockeyexperten välkommen till sin nya arbetsplats av kollegan Ekwall.

– Tänk att Wikegård nu börjar jobba för "pisskanalen"...för vi minns väl vem som myntade det uttrycket? Välkommen, hälsar Puderfejset, skriver Ekwall på sin Twitter.

Det var under SM-slutspelet 2005 som Patrick Ekwall riktade kritik mot Niklas Wikegård, då tränare i Djurgården. Ekwall påpekade bland annat att Wikegård aldrig vunnit något som tränare och fick ett beskt svar av tränaren.

”Vill alltid stå i fokus”

– Jag har svårt för experter som inte har någon egen idrottsbakgrund. Fast egentligen ska man kanske vara stolt att Patrik den store ägnar tid åt mig i en krönika, sade Niklas Wikegård till Sportbladet och kallade Ekwall för ett ”puderface”.

– Ja. Han ser ut som ett puderface, vill ju alltid stå i fokus själv och har en jobbig dialekt.

Efter att det i veckan blev klart att Wikegård nu lämnar SVT för att gå till TV4 hälsades 48-åringen välkommen av sina nya kollega.

”Med glimten i ögat”

– Tänk att Wikegård nu börjar jobba för "pisskanalen"...för vi minns väl vem som myntade det uttrycket? Välkommen, hälsar Puderfejset, skriver Ekwall på sin Twitter.

46-årige Ekwall understryker i en intervju med Resume.se det skämtsamma i hälsningen.

– Det är väldigt länge sedan Niklas sa det där med pisskanalen och puderfejset. Han är skön och vi har en bra kontakt. Så det där är skrivet med glimten i ögat. Han är varmt välkommen till TV4, det är kul att vi på samma kanal nu, säger Ekwall till Resume.se.

ARTIKELN HANDLAR OM