”Riktigt jävla uselt”

Tittarna rasar efter att Winter Classic inte visas i TV10

1 av 21 | Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Winter Classic skulle ha gått i både Viasat Hockey och TV10.

Men i dag valde man att bara sända matchen i Viasat Hockey, vilket fick tittare som inte har kanalen att reagera.

Utomhusmötet mellan Philadelphia Flyers och New York Rangers skulle ha startat klockan 19 svensk tid, men matchstarten försenades på grund av vädret.

I förmiddags dag gick Viasat Hockey ut med ett meddelande på sin Facebook-sida och två timmar före nedsläpp förtydligade kanalen:

”Winter Classic (21:20-23:50?) kommer ju krocka med JVM-kvartsfinal 1 (som börjar 23:08) , så därför visas Winter Classic endast på Viasat Hockey och Viaplay. TV10 är ju "huvud-avsändare" för JVM, där nästan alla JVM-matcherna visas. Viasat Hockey är "huvud-avsändare" för NHL-hockeyn. NHL-matcher på TV10 visas inte så ofta, 2 ggr/månad cirka utav 200 matcher/månad på VH/VS/Xtrakanaler framöver. Att flytta JVM till VH och inte ge VH-tittarna NHL:s Winter Classic var heller inte en optimal lösning med den bakgrunden. Olyckligt, då vi hade sett fram emot en superdag på TV10 med tre fina matcher. Nu har vädret ställt till det och gör så gott vi kan. Mvh VH”.

Många klagomål

För många tittare, som inte har betalkanalen Viasat Hockey, var det ett tråkigt besked. På Viasat Hockeys Facebook-sida går diskussionen varm.

”Riktigt jävla uselt.. Kunde visat WinterClassic för att sedan gå över till JVM efter matchen.. Här har man laddat i flera dagar.. Mycket besviken..”, skriver signaturen Daniel Olsson på på Viasat Hockeys Facebook-sida.

”Jag var glad att jag åtminstone kunde få se denna. Hade ställt in mig på det och såg fram emot det. Klart man blir besviken. Jo man kan ha VH men jag prioriterar annat än TV”, skriver signaturen Claes Molin.

”Jag har då inte råd med Viaplay. Hade råd ett tag, men nu juletid och allt sådant så är min ekonomi så tufft att jag knappt klarar dagarna. Får inte pengar heller förrän 25 Januari. Och då lever jag redan i kris”, skriver signaturen Patrik Karlsson.

”Som vanligt i snålsverige”

”Svansen mellan benen....vilka j-a amatörer ni är. Har aldrig varit med om dess like hur oproffsigt tv10 agerat..Hoppas ni skäms hela vägen hem”, skriver signaturen Patrick Kjell.

Men det finns de som försvarar Viasat Hockey också:

Jag tycker att det är en självklar lösning. Ska alla som inte betalar för sportpaketen inte belönas med detta fina arrangemang? Som vanligt i snålsverige så blir folk girigare och girigare. Vill ni se NHL-hockey skaffa abonnemang ni med!, skriver signaturen Johan Arnesson.

Viasat beklagar

Viasats hockeychef Rickard Segeborn säger till Sportbladet:

– Vi beklagar verkligen detta. Oerhört tråkigt att vädret ställde till det. Vi hade hoppats kunna ge tre härliga matcher i rad på TV10 i kväll (två JVM och Winter Classic), men när Winter Classics nedsläpp sköts fram, sent i går kväll, så kunde inte alla tre matcherna visas på tian. Kvartsfinalen i JVM och Winter Classic krockar. Eftersom TV10 är den primära avsändaren för JVM-sändningarna, och då Viasat Hockey är moderkanal för NHL, så var detta den lösning som var mest naturlig.

ARTIKELN HANDLAR OM