Bengtsson: Inte lätt att toppa det här året

SPORTBLADET

Han har haft ett fantastiskt 2011 och är storfavorit till att vinna Jerringpriset.

Och Rolf-Göran Bengtsson skickar en passning till juryn och det svenska folket.

– Om det inte räcker så vad mer ska man göra? Det blir inte lätt att toppa det här året, säger han.

Rolf-Göran Bengtsson, 49, blev Sveriges första individuella Europamästare när han i september vann hopp-EM i Madrid. Han leder världscupen och nyligen avancerade han upp till första plats på världsrankingen. Nu kan Bengtsson bli historik som den första inom hästsporten att vinna Jerringpriset.

Bland spelbolagen är Bengtsson storfavorit till att vinna det prestigefyllda priset.

Själv är han mer försiktig.

– Man hade lite förhoppningar förra gången också (år 2008) men då räckte det inte. Det är svårt att sia om möjligheterna den här gången, säger Bengtsson, som även är nominerad i kategorin ”Årets manlige idrottare”.

Nu eller aldrig

2008 vann han ett OS-silver, något som alltså inte räckte för att få priset. Den gången slutade han på femte plats efter omröstningen.

Förra året tog Bengtsson storslam och han förnekar inte att det är lite av nu eller aldrig om han någon gång ska vinna Jerringpriset.

– Ja, lite så är det nog med tanke på hur bra det gick för mig under förra året. Om det inte räcker den här gången så vad ska man göra? Det blir i alla fall inte lätt att toppa det här året.

Vinner Rolf-Göran Bengtsson Jerringpriset blir det ett historiskt ögonblick för svensk hästsport.

”Folket bestämmer”

– Visst är det så. Det skulle givetvis vara ett erkännande och ett bevis på att det är en sport på frammarsch. Det skulle betyda mycket för hoppsporten men även för hästsporten i allmänhet, säger Bengtsson.

Skulle det kännas som en revansch för hela hästsporten?

– Revansch och revansch. Det skulle vara väldigt kul om det lyckades, men jag vet inte om man ska tala om revansch. Det är först en jury och sedan svenska folket som röstar, och det är upp till dem att bestämma, säger Bengtsson.