”Niklas skulle ha varit kvar”

Johansson sågar beslutet att sparka Holmgren: ”Tycker det är fel”

SPORTBLADET

Det har gått en månad sedan Viasat tvingade bort Niklas Holmgren, tittarna rasade och kommentatorn själv beskrev det som ”ett chockbesked”.

Nu sågas beslutet av kollegan Calle Johansson.

– Jag tycker att det är fel. Niklas skulle ha varit kvar, säger han.

Foto: Viasat
FOLKKÄR DUO Calle Johansson och Niklas Holmgren bildade en populär duo under Viasats NHL-sändningar. När det stod klart att Niklas Holmgren inte fick vara kvar blev Calle Johansson chockad över beslutet. ”Det var jättejobbigt för mig. Vi är så pass goda vänner och jag led med Niklas”, säger Calle.

När Calle Johansson lämnar sin expertroll för ett tränarjobb i Washington finns inget kvar av den populära duon som har haft hand om Viasats NHL-sändningar.

Han berättar att chocken var stor när det stod klart att Niklas Holmgren inte fick vara kvar på Viasat.

– Jag blev väldigt överraskad, det var väl alla? Så populär som han var bland svenska folket, säger han och fortsätter:

– Det var jättejobbigt för mig. Vi är så pass goda vänner och jag led med Niklas för jag vet hur roligt han tycker att det här jobbet är.

”Det är en sorg”

Sportbladets läsare rasade och på frågan ”Vad tycker du om att Viasat gör sig av med Holmgren?” svarade 83 procent att det var fel.

Med över 20 år i kommentatorsbåset är 46-åringen en av landets mest folkkära. När Sportbladet pratade med honom i början på juni sa han med darrande röst:

– Ett chockbesked. Kommentera, att skrika MÅÅÅÅL, är mitt liv men det finns inte där längre. Jag är ledsen, det är en sorg.

Kontraktet med kanalen var på väg ut, men han hade fått besked om att man skulle göra upp ett nytt.

Men plötsligt ville Viasat ”ha förnyelse”.

– Jag har varit där i tre år, så det känns som ett svepskäl. Jag vet inte om jag har sagt någonting, varit för stark, eller för brutalt ärlig, sa Holmgren.

”Han är suverän”

Calle Johansson gjorde sitt bästa för att stötta sin kollega under den tuffa perioden.

Han försökte påminna om att det kan komma något bra ur något dåligt.

– Tyvärr går inte livet alltid som man har tänkt sig, vi har alla fått lämna något vi hållit kärt. Då är man jävligt deppig ett tag men sedan kan det födas något bra av det, säger han.

Gjorde Viasat fel som bröt med Niklas?

– Ja, det tycker jag. Niklas skulle ha varit kvar, han är en suverän kommentator. Det står jag för, jag tycker att det är fel.

CALLES KARRIÄR

Hanhals IF (Div 3)2004–2006

Toronto Maple Leafs2003–2004

Washington Capitals1995–2003

EHC Kloten1994–1995

Washington Capitals1988–1995

Buffalo Sabres1987–1989

IF Björklöven1985–1987

Västra Frölunda HC1983–1984

KBA-67 Kungsbacka1978–1983 (moderklubb)

Spelade matcher i NHL: 1215. ­­ Mål: 131. Assist: 459. Poäng: 590. Utvisnings­minuter: 563. Meriter: Svensk Mästare med Björklöven 1987, VM-guld 1991, 1992.