Politikerns nya jobb: Snooker-expert

Wetterstrand gör inhopp i Eurosport

SPORTBLADET

Här är Eurosports tunga värvning till snooker-sändningarna:

Maria Wetterstrand, 39, Milöpartiets förra språkrör.

– Jag har alltid gillat biljardspel, min morfar hade ett litet biljardbord som jag tyckte det var jätteroligt att spela på, säger hon till Eurosport.se.

Under helgen 8–9 december spelas UK Championship i snooker i York, England. Då kommer Eurosports kommentator Kim Hartman att få sällskap av snooker-fantasten Maria Wetterstrand.

– Jag började följa snooker på Eurosport. Mitt första barn hade lite svårt att sova de första åren, och läggningstiderna kunde bli långa. Då var det perfekt att ha på Eurosports snookersändningar samtidigt, säger Maria Wetterstrand.

”Som Zachrisson”

Om sin nya roll som kommentator säger hon:

– Man måste kunna prata mycket runt omkring själva spelet, eftersom det kan gå långa perioder när det inte händer så mycket. Lite som Göran Zachrisson när han kommenterar golf. Sedan är det viktigt att kunna förklara och vara en bra pedagog. Det gör Kim Hartman väldigt bra, det tillkommer alltid nya tittare och då är det bra att med jämna mellanrum gå in och förklara vad som händer.      

Miljöpartiets förra språkrör följde snooker-VM på plats i Sheffield i våras. Favoriten bland spelarna är britten Ronnie O'Sullivan.

– Jag är väldigt förtjust i Ronnie, och tittade mycket när han var som bäst. Det var därför såklart extra roligt att jag fick se hans kvartsfinal mot Neil Robertson under VM i Sheffield