Tror Zlatans vilas – sänder PSG på nätet

Ancelotti: Bestämmer själv om han spelar

PSG-Marseille sänds i TV4 Play Premium.
SPORTBLADET

Paris Saint-Germain ställs på onsdagen mot Marseille i ett klassikermöte i franska Ligacupen.

TV4 har valt att placera matchen i betaltjänsten på nätet TV4 Play Premium.

– Jag tror att de kommer att vila Zlatan och en massa andra eftersom de har både ligaspelet och Champions League, säger fotbollschefen Emir Osmanbegovic till Sportbladet.

På onsdagen väntar en klassiskermatch i Frankrike mellan Paris Saint-Germain och Marseille i franska ligacupens åttondelsfinal. Zlatan Ibrahimovic finns med i PSG:s trupp men bestämmer, enligt managern Carlo Ancelotti, själv om han ska spela.

– Jag vet inte om han spelar, vi har många matcher kvar. Fysiskt är det inga problem men vi ska tala med honom i morgon och ta beslutet tillsammans. Om han vill spela kommer han att spela. Det skulle betyda att han är redo, säger Ancelotti till AP.

”Inte stå stort i Frankrike heller”

När TV4 köpte rättigheterna till Ligue 1 fick de med matcherna i den franska ligacupen på köpet. Onsdagens match sänds dock inte i någon av sportkanalerna.

– Man måste ha klart för sig att det här är franska ligacupen, alltså inte ens franska cupen utan en turnering som inte är så stor i Frankrike heller. Det är en match där båda lagen med 99,9 procents säkerhet vilar sina allra bästa spelare. Då har vi gjort den bedömningen att Inter-Sampdoria som sänds i TV4 Sport Xtra är klart mycket bättre. I TV4 Sport har vi sedan långt tillbaka regelbundna travsändningar på onsdagskvällar och det är ingenting vi flyttar för att få in franska ligacupen. För mig är det ganska självklart, säger fotbollschefen Emir Osmanbegovic till Sportbladet.

”Kul att kunna erbjuda matchen”

Istället visas matchen i betaltjänsten TV4 Play Premium på nätet.

– Det är jäkligt kul att kunna erbjuda matchen på nätet för de allra mest inbitna som vill se lagen även utan storstjärnorna. Jag tror att de kommer att vila Zlatan och en massa andra eftersom de har både ligaspelet och Champions League.

PSG kommer till matchen utan bland andra Ezequiel Lavezzi, Nene, Thiago Motta och Marco Verratti.