– Vad tycker du om vår elitserie?

Konferencierns supertavlor under Fotbollsgalan

Foto: BILDBYRÅN
Thomas Järvheden.
FOTBOLL

Komikern Thomas Järvheden var konferencier för den inledande delen av Fotbollsgalan – innan TV-sändningen började.

Det gick sådär för 39-åringen.

– Om man har en konferencier borde han ha lite koll på fotboll i alla fall, säger superettans skyttekung Pablo Pinones-Arce.

Pär Lernström och Anna Brolin håller i TV4:s sändning från Fotbollsgalan 20:00 men redan 17:30 slogs portarna upp för middagsgästerna. De möttes då av Thomas Järvheden som hyrts in som konferencier. Ett val som kommer att diskuteras.

”Hoppas det inte bandas”

– Jag har inte sett fotboll på länge. Jag hoppas att det här inte bandas, sa Järvheden.

39-åringen frågade bland annat Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson:

– Vad tycker du om standarden på vår elitserie?

När Pablo Pinones-Arce kom upp på scenen för att prisas som superettans skyttekung fick anfallaren höra ”du ser ut att heta Pablo” av Järvheden.

– Om man har en konferencier borde han ha lite koll på fotboll i alla fall. Men jag tror de flesta andra visste vem jag var så det spelar ingen roll för mig, säger Pinones-Arce.

– Han kanske var nervös. Vad vet jag. Men han borde inte vara det. Man borde helt klart vara bättre förberedd.

Tog fel på Majeed

Bredvid Brommapojkarnas spelare stod då Mohammed Ali Khan, som tog emot Waris Majeeds pris som årets allsvenska skyttekung då Majeed befinner sig i Moskva med sin nya klubb Spartak. Järvheden förstod dock inte det och trodde först att Ali Khan var nämnde Majeed. Men det var inte över där.

Damernas skyttedrottning, tyskan Anja Mittag, fick först frågor på svenska av Järvheden innan komikern även refererade till kommande dam-EM i Sverige som ”That we in Sweden call dam-EM”.

Allt medan förbundsfolket och TV4:s anställda på plats skruvade på sig av missnöje. Precis innan Järvheden klev av prisades också Elfsborg Jörgen Lennartsson som årets tränare men misstogs av konferenciern som Vittsjös Thomas Mårtensson eller Ulf Palmqvist, som fick priset på damsidan.

”Lilla, lilla Vittsjö. Hur är det möjligt”, frågade Järvheden varpå Lennartsson tog över mikrofonen och istället höll ett tacktal.

– Det var lika bra att ta över mikrofonen för det kändes att han inte hade mycket koll på läget, säger Lennartsson.

Var det ett försök att vara rolig eller har han inte koll?

– Han har nog inte koll. Så det var lika bra att ta mikrofonen. Det blir genant att vara så lite insatt i fotboll. Det var lika bra att ta mikrofonen. Jag vet inte hur det hade gått annars. Han har inte haft några bra frågor till någon innan som varit på scenen.

ARTIKELN HANDLAR OM