Ekwall: ”Det är skittråkigt”

Programledaren inte överraskad över försäljningen

Foto: BILDBYRÅN
Ekwall.
SPORTBLADET

TV4 köpte in Sveriges landskamper och lovade ”fantastiska fotbollsfester” till det svenska folket.

Men nu har Kanal 5 lagt beslag på en majoritet av matcherna i VM-kvalet nästa år.

– Jag tycker att det är jävligt tråkigt, säger TV4:s programledare Patrick ­Ekwall.

Kanal 5 fortsätter att rycka åt sig tv-rättigheter. Efter att ha sänt 4–4-matchen mellan Tyskland och Sverige har kanalen fått blodad tand. I går stod det klart att man köper fyra loss fyra av Sveriges VM-kvalmatcher under nästa år från TV4.

Ingen Patrick Ekwall i rutan, med andra ord.

Lundh: Oerhört tråkigt

– Jag tycker att det är skittråkigt. Jag jobbar med fotbollen och det är den här typen av rättigheter som man vill ha. Englands-matchen hade nästan två miljoner tittare på fyran och det är få rättigheter som är där och kittlar, säger Ekwall till Sportbladet.

– Min grundsyn är att om man har en rättighet och skryter med att man har det, så antar jag att det tillhör god ton att försöka behålla det, fortsätter han.

Däremot är han försiktig med att kritisera TV4. Till skillnad från vid försäljningen av Tysklands-matchen hade han fått indikationer att saker varit på gång, berättar han.

– Man är inte lika upprörd som förra gången. Då kom det som en blixt från klar himmel, bara några dagar innan och det kändes för jävligt och oprofessionellt. Så är det inte nu. Nu är det fyra månader kvar till nästa landskamp.

Ekwalls parhäst, fotbollsexperten Olof Lundh, är också besviken.

– Oerhört tråkigt att vi säljer ytterligare VM-kvalmatcher, för det är bland det roligaste som finns att jobba med och det är något som engagerar folk, skriver han i mejl till Sportbladet.

”Lär handla om pengar”

– Det lär handla om pengar och detta är ju bland det bästa som finns och om man behöver dra in mer pengar så är det den här typen av rättigheter som man måste sälja. Bistert, men det är verkligheten.

Däremot tycker Lundh att TV4 fortfarande är ”Fotbollskanalen”.

– Försäljningen påverkar naturligtvis bilden tyvärr men fortfarande har TV4 rättigheter till EM och VM, en rad landskamper för herrar, damer och U21-landslag och man sänder ligor som serie A, Ligue 1 med Zlatan, Europa League, superettan och så vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM