”Det här är helt fel väg”

SVT:s expert kritisk mot kanalen och förbundets val

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Nu får de stöd av SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Jag tycker vi ska göra allt vi kan för fansen, säger Nannskog till Sportbladet.

Krockar med allsvenska matcher och svårigheter för SVT att ta in matcherna i sin tablå har gjort att Svenska cupens kvartsfinaler fått avsparkstider vid 17:30 eller 18:00 mitt i veckorna. Ett val som fått fansen att rasa då de inte hinner till bortamatcherna.

– Det är värdelöst, jag tror inte att det finns någon som tycker att det är en bra idé. Det är en väldigt viktig match som jag och tusentals andra är sugna på, men det bryr sig inte SvFF om. Hade matchen spelats klockan sju hade man hunnit åka till Norrköping från Stockholm, säger Dan Blomberg, ordförande för Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna.

Får stöd av Nannskog

Nu får fansen stöd av SVT:s egen expert Daniel Nannskog. 38-åringen beklagar tablåläggningen och vill att både fotbollsförbundet och SVT tänker om till nästa säsong.

– Det är något man måste rätta till nästa år om man kan. Att man lägger upp det så bra som möjligt så cupen blir så het som den bara kan bli. Såna här saker gör att folk kan tappa intresset och det är helt fel väg. Nu är det som det är men man måste lära av den här säsongen och göra det bättre nästa säsong. Du kan tappa folk och intresse på vägen om du kör på den här stilen, säger Nannskog.

”Fansen enormt viktiga”

Men det här kan inte ha kommit som någon överraskning för förbundet och SVT?

– Nej, men jag är för dåligt insatt för att kommentera just det. Men jag förstår om det är lite barnsjukdomar första året. Då får man lära av de missarna man gör i år och göra det bättre nästa år.

Nannskog vill nu att hela Svenska cupen läggs upp med fansens bästa som första prioritering.

– Fansen är enormt viktiga. Det är de som gör stämningen. För spelarna betyder det jättemycket när fansen reser med på bortamatcher och för inramningen också. Man känner att det är på riktigt och inte bara någon dålig träningsmatch. För att få den rätta inramningen behövs det fans. Jag tycker vi ska göra allt för att lägga det så mycket till rätta för fansen som vi bara kan. Där har vi tydligen misslyckats det här året. Då får vi göra det bättre till nästa år och lära av de missarna vi gjort det här året.

ARTIKELN HANDLAR OM