Magnus Pehrssons nya jobb: Viasat-expert

Förre Dif-tränaren: ”Det känns väldigt roligt”

SPORTBLADET

Ni som bara sitter och väntar på att Champions League och Premier League ska sätta igång igen kommer att få bekanta er med ett nytt ansikte i Viasat-studion.

Före detta Djurgårds-tränaren Magnus Pehrsson plockas in som expert över den kommande säsongen.

– Han är verkligen intressant, säger Viasats programchef Per Nunstedt till Sportbladet.

Om två veckor kliver Elfsborg in i den andra kvalomgången av Champions League mot lettiska Daugava. TV10 sänder båda matcherna och i första mötet gör Pehrsson debut i kanalen. Han kommer att agera bisittare åt Niklas Holmgren i Elfsborgs match.

– Men efter det blir huvuduppgiften i studion, säger Viasats programchef Per Nunstedt till Sportbladet.

– Han är ju väldigt duktig och oerhört pedagogisk. Han tog ju nästan ett totalansvar i Djurgården. Han är verkligen intressant, fortsätter Nunstedt.

Viasat äger rättigheterna till både Champions League och Premier Leauge.

– Vi lägger upp pussel just nu men han kommer att synas i båda sammanhangen, säger Nunstedt.

Stökig tid i Djurgården

Det var den 26 april tidigare i år som Djurgården kallade till presskonferens. Tränaren Magnus Pehrsson meddelade att han lämnar klubben. Tre supportrar hade konfronterat honom i samband med en träning på Kaknäs och Pehrsson upplevde det som ett personligt hot. En månad senare talade han ut om avskedet i en intervju med Sportbladet. Inför nya jobbat som expert är han spänd.

– Det känns väldigt roligt med min nya roll. Jag har testat att sitta i tv-rutan vid ett par tillfällen, så jag känner mig inte helt oerfaren. Jag kommer ju nyligen från en roll som sportchef och tränare för Djurgården så jag kan tillföra analysen av jobbet som ligger bakom hur fotbollen spelas på plan och hur klubbarna fungerar, säger Magnus Pehrsson.

ARTIKELN HANDLAR OM