De sänder Elfsborgs jakt på en CL-plats

Viasat har säkrat rättigheterna för hela resan

Foto: Bildbyrån
Elfsborgs anfallsstjärnor Mohamed Bangura och Lasse Nilsson.
SPORTBLADET

Elfsborg jagar en plats i Champions League och möter Celtic i den tredje kvalomgången.

Sportbladet kan avslöja att TV10 kommer att sända båda matcherna.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra tittare detta, säger Per Nunstedt, programchef för Viasat Sport.

Efter att ha krossat lettländska FC Daugava med 7–1 i den andra kvalomgången är skotska storklubben Celtic nästa hinder i kampen om en Champions League-plats.

– En härlig utmaning. Celtic är ju ett lag som vi i Sverige känner till väl och det känns som ett lag som attraherar publik så förmodligen kommer vi att ha en fullsatt arena, sa sportchefen Stefan Andreasson när lottningen blev klar.

Har säkrat hela resan

Sportbladet kan i dag avslöja att TV10 kommer att sända båda matcherna – först bortamatchen i Glasgow nu på onsdag, därefter returen på Borås Arena den 7 augusti.

– Vi har säkrat upp alla Elfsborgs matcher i CL-kvalet vilket är otroligt kul. Det innebär alltså att vi har rättigheterna till fler matcher om de skulle gå vidare till playoff-rundan, säger Per Nunstedt, programchef för Viasat Sport.

”Många dramatiska kval”

Onsdagens sändning börjar klockan 20.00 – 45 minuter innan matchstart – med Glenn Strömberg och Henrik Strömblad som kommentatorer. I studion sitter Niklas Jihde, Ola Andersson och Bosse Petersson.

– Det är världens finaste turnering, varje år drömmer man om att se ett svenskt lag nå ända fram till huvudturneringen. Genom åren har det varit många dramatiska kval, det är bara att gå tillbaka till 2011 när Malmö mötte Dinamo Zagreb i play-off, säger Nunstedt och fortsätter:

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra tittare detta, det är något som engagerar hela den fotbollsintresserade massan i Sverige.

FAKTA

Så kan du följa rysaren

Onsdag 31 juli: Celtic FC–IF Elfsborg (20.45)

Onsdag 7 augusti: IF Elfsborg–Celtic FC (19.45)

Båda matcherna sänds på TV10.