Därför lämnar hon TV4 för konkurrent

Karin Frick: ”Klart att det har spelat in i mitt beslut”

SPORTBLADET

TV4-sporten mister en av sina mest profilerade programledare.

Karin Frick, 34, byter till konkurrenten SBS Discovery TV, som innefattar bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.

– Det var inte ett helt lätt beslut att ta. Jag har trivts oerhört bra på TV4 och har dem att tacka för mycket. Samtidigt var erbjudandet om att få bli SBS Discoverys nya sportankare för bra för att tacka nej till, säger Frick till Expressen.

Karin Frick (tidigare Carlsson) kom till TV4 från Expressen för sju år sedan. Hon har bland annat lett kanalens handbolls- och friidrottssändningar och är en del av podden Off Air, ihop med Suzanne Sjögren, Anna Brolin och Maud Bernhagen.

Nu blir hon SBS Discoverys nya sportankare.

– Det är klart att det har spelat in i mitt beslut att TV4 gjort sig av med flera rättigheter, säger Frick men poängterar att det var rollen på SBS Discovery TV som var det som fällde avgörandet.

– TV4 har Anna Brolin, SVT André Pops, Viasat Ola Wenström och nu ska jag få en liknande roll på SBS. Det känns oerhört inspirerande och roligt.

”Oerhört skicklig”

Frick är just nu mammaledig, men börjar sin nya tjänst 1 september. Första uppdraget blir att leda sändningarna från EM-kvalet i fotboll.

Tidigare i år lämnade Emir Osmanbegovic rollen som fotbollschef på TV4 för att bli sportchef på SBS Discovery TV. Efter att ha värvat sin tidigare kollega säger han till Expressen:

– Vi är jätteglada att välkomna Karin Frick till SBS Discovery TV. Karin är en oerhört skicklig programledare som kommer att hjälpa oss att fortsätta bygga ett sportvarumärke.