”Klart jag kan göra en hel del bättre”

Svensson om nya rollen, sin insats och oväntade drycken

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

WIEN. Anders Svensson kastade sig in i helluften och kunde i natt andas ut efter kvalpremiären som expertkommentator.

Omdömena var hoppfulla och mittfältaren var själv nöjd men insiktsfull.

– Det är klart att jag kan göra en hel del bättre. Jag kan prata lite högre och tydligare. Men jag är ny på det här, säger han

Foto: PATRIK SJÖGREN
Svensson med en öl: ”Jag ville ha vatten också”.

EM-kvalpremiären gick okej för svenska landslaget. Precis som för lagets förre stjärna Anders Svensson.

Den meriterade landslagsmannen har efter landslagskarriären nu tagit klivet upp på läktarplats. I går gjorde han debut i SBS Discovery TV:s landslagsteam. som expertkommentator. Matchen sändes i Kanal 5.

– Kul, spännande och härlig atmosfär. Det var jäkligt roligt att vara här. Jag ska inte säga att det var roligare än att vara på plan.

Hur kändes det när nationalsången spelades?

– Den delen av mitt liv, av min karriär, är över och jag har inga problem med det.

Messade med Granqvist

Sportbladet träffade Anders Svensson i natt.  När vi stod utanför arenan i Wien körde den svenska landslagsbussen förbi. Johan Elmander log mot Anders Svensson från fönstret och kort senare messade mittbacken Anderas Granqvist.

– Han vill att jag ska komma till hotellet och hälsa på. Men jag ska upp så tidigt för att flyga hem, säger Elfsborgsspelaren som har match i helgen.

Enligt omdömen på sociala medier i går gick Anders Svensson både ris och ros. Men en delad uppfattning var att han kommer att växa med uppgiften.

Hur tyckte du att det gick?

– Det är svårt att säga. Det är klart att jag kan göra en hel del bättre. Jag kan prata lite högre och tydligare. Det är också så att man får känna sig fram, så man inte pratar för mycket. Folk ser ju mycket själva.

”Skapat en ny trend”

Vad tycker du om det svenska spelet?

– Jag tycker att Sverige gör en bra arbetsinsats. Sen tycker jag att de blev lite stillastående och när de väl vann boll så var det som de flesta stod och tittade. Jag skulle vilja se två-tre spelare dra i väg.

Du är van vid att bli bedömd som spelare, nu får du bli det som expertkommentator?

– Det kommer jag säkert, det är säkert många saker som man tycker jag kunde gjort det annorlunda. Men jag får mycket bra feedback och kritik från mina chefer här.

Du, vi noterade att du tog en öl på läktarplats, en lite ovanlig syn på pressläktaren..?

– Jaså, ja. Jag frågade de andra om det var okej. Jag ville ha vatten också men det fanns inte, så det fick jag gå ner och hämta i paus. När jag var i Dortmund i går var det många som drack öl men inte jag, säger Anders Svensson och skämtar.

–  Jag har visst skapat en ny trend....

ARTIKELN HANDLAR OM