SVT-kollegan tog farväl av Blomquist

1 av 6
Roger Blomquist. Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Hyllningarna strömmar in till Roger Blomquist efter kommentatorns bortgång.

Kollegan Mats Nyström avslutade Fotbollskväll med ett personligt farväl.

– Tack för allt Roger, sa Nyström.

Foto: SVT
Nyström i avslutningen av Fotbollskväll.

Roger Blomquist avled under måndagen efter en tids cancersjukdom. Blomquist arbetade för SVT i 27 års tid och kommentatorns arbetsgivare gick ut med den tragiska nyheten på måndagseftermiddagen.

Därefter strömmade hyllningarna till Blomquist in från flera håll i Idrottssverige. Staffan Lindeborg och Mats Nyström var kollegor med kommentatorn i över 20 års tid och båda SVT-profilerna uttalade sig varmt om sin bortgångna vän.

– Roger var en person som aldrig lämnade någon oberörd. En person som brydde sig väldigt mycket om arbetskamrater, var fackligt engagerad och gjorde väldigt mycket för oss andra på ett sätt som ingen utanför SVT märkte, sa Nyström till Sportbladet.

Avslutade med hälsning

SVT hedrade Blomquist i två sändningar på måndagskvällen. Först i ett inslag i Sportnytt – och strax därefter genom ett personligt farväl från Mats Nyström i Fotbollskväll.

Nyström, som satt i studion med Markus Johannesson och Daniel Nannskog, var på väg att avrunda sändningen om måndagens allsvenska fotboll. Efter att ha visat den aktuella tabellen tog han till orda om Roger Blomquist som avslutning.

– Imorse avled en vän och kollega till oss här på tv-sporten. Tack för allt Roger. Vi tänker på dig i kväll.

Roger Blomquist efterlämnar fru och två barn. Han blev 57 år.