Oj, vad hände här egentligen, SVT...?

Programledaren: ”Jag har krupit med lågt huvud hela morgonen”

SPORTBLADET

SVT-sportens Dusan Umicevic, 31, råkade ut för alla programledares mardröm i morse.

Med tre minuter kvar till sändning insåg han att det inte fanns några bilder till inslagen.

– Jag trodde att de skämtade med mig, säger han till Sportbladet.

Tittarna förstod tidigt att allt inte stod rätt till när Dusan Umicevic skulle presentera SVT-sportens sändning klockan 07.05 i morse.

– Vi har lite strul, men vi gör ett försök i alla fall, inledde han med att säga.

Följde förra årets mallar

Den fem minuter långa sändningen började med en och en halv minut långt reportage från VM i handboll – med bilder. Men sedan blev det Dusans talkshow.

– Det som hände var att... Vi har mallar som vi går efter när vi kör sändningarna. I redaktörens uppdrag ingår att koda alla inslagen rätt så att de kommer ut, så det är egentligen bara ett kontrollrum som kör ut det som jag redan har förberett. Men felet jag gjorde, trött som man är på morgon, var att jag följde mallarna som fanns – som är från 2014...

”La krokben på mig själv”

I två och en halv minut var Umicevic tvungen att berätta om NHL, NFL, Australian Open och La Liga, utan bilder. Sista minuten kunde dock räddas med bilder från PSG:s match.

– Tre minuter innan jag skulle ut i sändning sa de till mig att jag inte har några inslag. Jag trodde att de skämtade med mig. Det var bara att fylla fem minuter på något sätt. Jag hade ett inslag, sedan var det bara att snacka på och hålla låda. Det sjuka är ju att när en sån där grej händer, det är då man skärper till sig.

Ni hade egentligen bilderna?

– Jaja, men jag la krokben på mig själv. Micke Leinegaard gjorde samma grej en gång i tiden och det blev legendariskt på kanalen. Jag är den första sedan dess som gör samma misstag.

”Krupit med lågt huvud”

Vad sa cheferna?

– Jag har krupit med lågt huvud hela morgonen och försökt undvika ”Pyng” (SVT-sportens chef Per Yng) och då är jag ändå två meter lång... Jonas Karlsson kom fram och sa ”Jag hörde att du gjorde en legendarisk sändning”. Sedan sa han inget mer och gick.

Hur går du vidare?

– Äh, det finns värre saker som kan ske än att man måste prata i fem minuter...

Se SVT:s sändning här

ARTIKELN HANDLAR OM