Fotbollsexperten slutar på TV4

”Folk måste tycka att jag är helt galen”

SPORTBLADET

La Liga-experten Johanna Garå slutar på TV4.

Näthat och den påträngande offentligheten är de främsta orsakerna.

– Jag står i direktsändning och ska hantera att en person tycker att jag är helt värdelös. Det är inte värt det,  säger Garå till Resumé.

Foto: Twitter
Johanna Garå

Sportjournalisten och fotbollsexperten Johanna Garå väljer att kliva bort från rampljuset. Kontraktet med TV4 går ut i slutet på maj och då gör hon sin sista sändning.

– Jag är inte beredd att betala offentlighetens pris. Jag har aldrig varit intresserad av offentligheten. Jag gillar att berätta stories, och jag gillar spansk fotboll, men har aldrig varit intresserad av att gå på galapremiärer eller att bli intervjuad – det här är ett undantag, säger Johanna Garå till Resumé.

”Folk måste tycka jag är galen”

Garå startade som skrivande journalist under början av 2000-talet och har jobbat för stora tidningar i både Sverige, England och Spanien.

Sedan 2011 har hon synts i TV4 och varit  kanalens expert på spansk fotboll. Många minns henne från kanalens La Liga-sändningar och programmet ”Fotbollskanalen Europa”.

– Folk måste tycka att jag är helt galen som väljer att lämna det här. Det är så många som skulle döda för att ha mitt jobb, titta på fotboll och prata om det. Hur kan man välja bort det för ett nio till fem-jobb? Jag är jättestolt och glad över att jag har fått chansen att jobba med det jag har gjort. Jag skulle aldrig vilja ha det ogjort. Det är få förunnat att få jobba med sin hobby, det har varit fantastiskt, säger Garå.

Men allt har inte varit positivt i Johanna Garås karriär.

”De vill få andra att må dåligt”

I en match mellan Barcelona och Real Madrid står hon med Twitter uppe för att svara på frågor i sändning. Efter matchen får hon hat och höra att hon är värdelös.

– Där står jag i direktsändning och ska hantera att en person tycker att jag är helt värdelös. Jag blir låg, men låtsas som ingenting.

Efteråt vägrar hon ha Twitter uppe under en direktsändning igen.

– Tyvärr missar jag de som tycker att jag gör ett bra jobb för att det negativa påverkar mig. Jag undrar vilka de är som sitter där ute och är så bittra. Det enda de vill åstadkomma är att få andra att må dåligt. Deras enda drivkraft måste vara: Nu ska jag banka ner den här personen i skorna.

LISTA: De tjänar miljoner i tv-rutan