Gjorde som SVT – då rasar tv-profilen

”Jag kommer att flytta till en fiskeby och sälja bete”

Heroes of the Storm. Från den nationella universitetsturneringen.
SPORTBLADET

ESPN skrev historia när man tv-sände E-sport i helgen.

Tv-kanalens ikoniske programledare Colin Cowherd var inte nöjd.

– Kan någon låsa källardörren i mammas hus, och släpp inte ut dem.

E-sport fortsätter att växa och engagerar fler och nya fans. I Sverige sänder Sveriges Television e-sportsturneringar sedan ett par år tillbaka, båda på webben och i tv.

Även i USA har den elektroniska sporten nu tagit sig in i klassisk tv. Numera har universitet i landet även e-sportlag, i tillägg till de andra mer klassiska lagen inom sporter som baseboll, basket och amerikansk fotboll.

Föredrar amerikansk fotboll

I helgen sände ESPN en nationell final i spelet Heroes of the Storm mellan de båda universiteten UC Berkeley och Arizone State. Det var första gången som den populära tv-kanalen sände e-sport i tv, efter att ha erbjudit e-sport på webben det senaste året.

En hel del av ESPN-profilerna följde med förvåning söndagens sändning och reaktionerna varierade från nyfikenhet till ren ilska.

Kanalens legendariske programledare Colin Cowherd, som i huvudsak arbetar med amerikansk fotboll och baseboll, var långt ifrån road av sändningen.

– Det här är det som kommer att få mig att sluta. Om jag någonsin tvingas att rapportera om killar som spelare tv-spel kommer jag att flytta till en fiskeby och sälja bete, säger Cowherd enligt USA Today.

”Sätta en pistol i munnen”

Programledaren passade även på att håna kommentatorkollegorna som refererade matcherna.

– Kan någon låsa källardörren i mammas hus, och släpp inte ut dem. Jag kommer att sluta på den här tv-kanalen om jag någonsin tvingas täcka det där. Jag tolererade Donkey Kong. Det här är samma sak som att sätta en pistol i munnen och behöva lyssna på det, säger Cowherd.