Backe fortsätter som tv-expert

Ska kombinera förbundskaptenrollen med tv-yrket

SPORTBLADET

Hasse Backe tillbaka i tränarbranschen.

Det betyder däremot inte att han försvinner från tv-rutan.

– Det enda som egentligen blir påverkat av det här är våra VM-kvalsändningar från och med september 2016, säger Discovery Networks Swedens sportchef Emir Osmanbegovic.

I dag presenterades Hasse Backe, 63, som ny förbundskapten för Finland.

Kontraktet inleds däremot inte förrän 1 januari 2016 och den uppskattade tv-experten kommer därmed att fullfölja sitt arbete med Discovery Networks Sweden det här året ut – men även efter det.

– Det enda som egentligen blir påverkat av det här är våra VM-kvalsändningar från och med september 2016. Där måste vi hitta en annan expert, säger Discovery Networks Swedens sportchef Emir Osmanbegovic.

Ska dubblera

Därmed kommer Finlands nye förbundskapten att fortsättningsvis kombinera tränarrollen med att vara expert. Han kommer bland annat att finnas med på Discovery Networks Europa League-sändningar och vid de tillfällen kanalen gör storsatsningar på Bundesliga. Precis som planerat kommer Backe också att agera expert vid resterande EM-kvalmatcher för Sverige.

– Dyker det upp tillfällen för våra anställda att få roliga och fina jobb inom fotbollen så sätter vi aldrig stopp för det. Vi tycker att det är väldigt bra att de håller sig nära spelet.

– Det här visar ju också att vi har experter som är eftertraktade, det visar att vi har träffat rätt. Jag har hellre experter som andra rycker i, än att sitta med några som ingen vill ha, säger Osmanbegovic.

Har du börjat planera för Backes ersättare i VM-kvalsändningarna?

– Vi har väldigt många som är duktiga. Men det är svårt att ersätta Backe, enligt mig är han bäst på det han gör. Men vi har ett år på oss och fick ihop hela förra gänget på sex månader och ska nu ersätta en på ett år, så jag är inte orolig.

Backe kommer även att fortsätta sina uppdrag på C More under hösten.