”Nu kanske jag kan vara med familjen”

Hyllade programmet läggs ner: ”Tråkigt”

1 av 2 | Foto: TV4
TV4 lägger ner tv-magasinet Fotbollskanalen Europa.
SPORTBLADET

En epok går i graven.

TV4:s ”Fotbollskanalen Europa” läggs ner.

– Även om det inte kommer som en blixt från klar himmel så känns det väldigt tråkigt, säger Patrick Ekwall.

LISTA: De tjänar miljoner i tv-rutan

På senare år har Sveriges fotbollsfantaster bänkat sig framför tv:n på söndagskvällar och njutit av höjdpunkter från Europas största fotbollsligor.

Nu begravs TV4:s hyllade program ”Fotbollskanalen Europa”.

”Nu kom det väldigt tråkiga beskedet via min TV4-mejlbox: Fotbollskanalen Europa läggs ned. Av olika skäl, främst de som berör rättigheter”, skriver programledaren Patrick Ekwall på Twitter.

– Inget varar för evigt i den här branschen, och det här kommer knappast som en blixt från klar himmel. Men självklart känns det väldigt tråkigt. Det är ett program som jag arbetat väldigt länge med, säger Ekwall till Sportbladet.

”Kanske kan vara med familjen”

Han fortsätter:

– Man undrar lite: ”Vad ska jag nu göra på söndagskvällar?”. Det här har ju varit en del av mina söndagskvällar i många, många år. Men å andra sidan ... det finns annat man kan göra.

Som vadå?

– Ja, jag både skriver och gör tv, ju. Det finns tusen grejer jag kan göra. Kanske kan jag till och med vara med familjen på söndagar.

Vad kommer du att sakna mest?

– Saknaden blir framförallt att inte få jobba med de människor man kontinuerligt jobbat med i flera års tid. Det känns trist, för vi var ett väldigt härligt ”team”. Men som sagt, inget varar för evigt i den här branschen, och man får inte glömma att ”Fotbollskanalen Europa” har överlevt sjukt länge jämfört med andra program, säger Patrick Ekwall.

LISTA: De tjänar miljoner i tv-rutan