C More bryter med populära trion

Granqvist, Åström och Fjellström kan lämna

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

C More bryter samarbetet med produktionsbolaget House of Sports.

Därmed är Lasse Granqvist, Jens Fjellström och Tommy Åströms framtid i kanalen osäker.

– Det är en sorgens dag. Det här betyder att vi avvecklar företaget, säger House of Sports vd Niclas Andersson.

De senaste säsongerna har C More haft ett samarbete med produktionsbolaget House of Sports för att sköta sändningarna av både SHL och fotbollsallsvenskan.

Men nu har kanalen brutit samarbetet med bolaget – som grundades av kommentatorsprofilerna Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström – för att i stället satsa på en intern lösning. 

Trion kan lämna

Vad som händer med de kompetenser som House of Sport sitter på när avtalet löper ut i månadsskiftet juni och juli är i nuläget inte klart.

– Vi har stor respekt för det arbete House of Sports utfört, men det är för tidigt att säga. Vi kommer att söka talangfulla medarbetare som vill föra utvecklingen av sportproduktion framåt, säger C Mores sportchef Johan Cederqvist till Expressen.

C More kommer i stället att slå samman sin sportredaktion med TV4 och tanken är att skapa en intern produktion kring sändningarna – utan House of Sports.

– Det är en sorgens dag för House of Sports. Det här betyder att vi avvecklar företaget, C More är ju den kund som vi till 90 procent lever på, säger House of sports vd Niclas Andersson till Sportbladet.

Det finns ingen möjlighet att till exempel Viasat köper upp er produktion?

– Nej, det finns inga svenska bolag som jobbar på det sättet. Viasat gör sin egen produktion, även SVT och nu ska även C More göra det. Det är väl begripligt och handlar nog om någon effektivisering, säger Andersson.

Fjellström fri i sommar

TV-profilerna Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström har dock individuella frilanskontrakt med C More och kan dyka upp i C Mores sändningar ändå, berättar Niclas Andersson. Jens Fjellström har dock ett avtal som löper ut med kanalen i sommar och är därefter fri att lämna för andra kanaler.

– Deras medverkande i rutan har legat utanför House of Sports och det är individuella kontrakt. Det får de själva svara på och är inte något jag kan svara på. Jag tror inte heller att de själva vet det just nu egentligen.