Elofsson först in i bolagets OS-satsning

Per Elofsson kommer jobba med Roberto Vacchi.
SPORTBLADET

OS byter rättighetsinnehavare – men Per Elofsson består. Nu är det klart att den före detta skidhjälten kommer att göra OS 2018 för Discovery Networks Sweden.

– Det känns jättekul, säger han till Sportbladet.

I en föränderlig OS-värld byts programledare och experter ut i takt med att nya bolag köper rättigheter så är Per Elofsson en fast punkt. OS i Vancouver för SVT följdes av OS i Sotji med Viasat och när nu Discovery köpt rättigheterna för de fyra kommande OS:en så var de snabba med ett krita på ett kontrakt med den flerfaldige VM-guldmedaljören.

– Jag älskar att vara på plats på mästerskapen, det är en särskild nerv, säger han.

Elofsson har jobbat med Discoveryägda Eurosport en tid och kommer fortsätta göra det fram till OS. Men under världscupsäsongen har de haft det tufft i konkurrensen med SVT:s vinterstudion.

– Det påverkar inte mig, det är samma jobb som krävs ändå. Jag känner ingen skillnad om det är 10 000 eller tre miljoner. Du går ändå in med samma skillnad.

”Oroväckande”

Ska Per Elofsson och parhästen Roberto Vacchi får kommentera fram några klassiska guldlopp hänger det på damerna, menar experten.

– Ja där ser det väldigt ljust ut, många kommer ha sin peak där. Charlotte har många fina år kvar och Stina Nilsson har en supertalang som har ett par år kvar att finslipa sin kropp. Sen fyller det på med bra juniorer.

Värre är det på herrsidan:

– När Johan Olsson och Daniel Richardsson väljer andra karriärer så är det väldigt tunt. Just nu är vi väldigt sårbara om Marcus Hellner eller Calle Halfvarsson är sjuka som nu. Det är oroväckande, säger Per Elofsson.

FAKTA

Så tippar Per Elofsson att det går för våra stora stjärnor på OS 2018:

Charlotte Kalla: Har sin paraddistans, 10 km fritt, på programmet. Visar gång på gång att hon är grym på att träffa rätt med formen. Vore fantastiskt om hon återupprepar ett guld.

Stina Nilsson: Kan ta stafettmedaljer både i sprint och distans och är en stark medaljkandidat även på klassisk sprint. Men jag tror hon är så komplett att hon kan ta medalj även på en distans som skiathlon.

Calle Halfvarsson: Kan bli tufft med stafettpeng men visst kan de knipa en medalj där. Har chans både på skiathlon och 15 km fritt.

Marcus Hellner: Är i samma läge som Calle, men då måste han få hålla ihop, det har varit lite för mycket strul de senaste åren.

Elofssons jokermedaljör: Hanna Falk tror jag kan vara en sådan person. Det är i och för sig klassisk sprint, men i en sprintstafett kan hon definitivt ta medalj tillsammans med Stina Nilsson.